*Nettavisen* Nyheter.

Fjerner flagget

Pål Anders Ullevålseter er klar for VM-runder i ørkenrally i Tunisia, Marokko og Egypt. Nå følger han UDs råd og fjerner det norske flagget fra både sykkel og kjøredress som følge av Muhammed-bråket.

Etter råd fra Utenriksdepartementet fjerner Pål Anders Ullevålseter (37) norske flagg fra både motorsykkel og kjøredress. Ullevålseter skal denne sesongen kjøre VM-runder i ørkenrally i store muslimske land som Tunisia, Marokko og Egypt. Som følge av Muhammed-bråket tar den norske ørkenhelten nå sine forholdsregler.
- Jeg tok kontakt med UD. De sa at jeg i hvert fall ikke burde reklamere for at jeg er norsk. Derfor velger jeg nå å fjerne de norske flaggene jeg har, sier Ullevålseter til VG.
- Jeg går ikke rundt og er redd, men det verste er om jeg skulle bryte midt ute i ørkenen. I så fall må jeg oppsøke folk i små landsbyer. Da vil jeg i så fall være forsiktig med å avsløre at jeg er norsk.
Ullevålseter understreker at han aldri har hatt problemer med lokalbefolkningen i muslimske land, men at han ikke ønsker å ta sjanser slik situasjonen er i dag. Den første VM-runden går i Tunisia i begynnelsen av april.
- Selvfølgelig vet vi ikke hvordan Muhammed-saken har utviklet seg til det, men jeg må bestemme meg nå. Det er synd at det er sånn, for jeg er stolt av å konkurrere for Norge og markerer det med norske flagg.
Selv forstår han at muslimer føler seg tråkket på med tegningene, men synes de går litt langt ved å brenne ned ambassader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.