RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerner klistremerker etter svindel


FJERNES: Hjelp24 som drifter trygghetsalarmer i Oslo fjerner nå klistermerkene som sitter på utsiden av døren til brukerne etter at flere er blitt oppsøkt av falske kontrollører. Stasjonssjef Gro Smedsrud er glad for at Hjelp24 nå fjerner klistermerkene.
FJERNES: Hjelp24 som drifter trygghetsalarmer i Oslo fjerner nå klistermerkene som sitter på utsiden av døren til brukerne etter at flere er blitt oppsøkt av falske kontrollører. Stasjonssjef Gro Smedsrud er glad for at Hjelp24 nå fjerner klistermerkene. Foto: Arkiv/foto: Øystein Dahl Johansen
Etter at flere eldre er utsatt for falske kontrollører fra Hjelp24 fjerner selskapet klistremerkene på dørene på oppfordring fra politiet.

OSLO: – Merkingen på dørene med Hjelp24 har gjort at kriminelle går rett på døren til eldre som har alarm. Nå har de iverksatt fjerning av disse klistremerkene, noe som er veldig bra, sier Gro Smedsrud som er stasjonssjef på Manglerud politistasjon.

Målrettet

De siste ukene har flere eldre blitt oppsøkt av en person som utgir seg fra å skulle kontrollere trygghetsalarmen. Noen slipper mannen inn og da forsvinner gjerne en lommebok eller andre verdisaker.

Les også: Advarer mot falske kontrollører

– Merkingen kan da være noe av forklaringen på at det har virker som om gjerningsmannen er veldig målrettet og har pekt ut rett rette leilighet, sier Smedsrud.

Ikke første gang

Direktør Mariann Gammelsæter i Hjelp24 sier de nå etter avtale med Oslo kommune oppfordre alle sine trygghetsalarmbrukere til å fjerne klistermerkene.

– Dette er helt forferdelig, først og fremst for brukerne våre. Vi vil hjelpe til med å fjerne merkene ved utrykninger og tekniske oppdrag og hjemmetjenesten er også bedt om å fjerne merkene til de som ikke får det til selv. Hvis noen brukere ikke ønsker dem fjernet, tar vi også hensyn til dette, sier Gammelsæter.

Grunnen til at Hjelp24 har brukt merkelappene er at dette i alle år har vært en del av leveransen til Oslo kommune.

–Det kan også virke forebyggende, sier Gammelsæter.

Dette er ikke første gang selskapet utsettes for dette. I fjor sommer var det mye aktivitet spesielt i stovnerområdet.

– Vi reagerer sterkt på dette. Vi tok kontakt med politiet og kommunen med en gang vi opplevde dette og vi gjør det vi kan for å hindre at dette skal skje.

Gammelsæter kommer med en klar oppfordring til deres brukere.

– Ikke slipp inn folk som ikke er uniformerte og kan vise fram ID-kort. Brukerne skal heller ikke gi penger til våre medarbeidere. Hvis de slipper inn folk de er usikre på kan de trykke på trygghetsalarmen og snakke med alarmsentralen vår, da får vi raskt avklart om det er våre folk og kan varsle politiet, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere