RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerner mastene

Undervisningsbygg sier nå fortløpende opp avtaler med mobilselskaper som har mobilmaster i Oslos skolegårder.

OSLO: Til tross for at Statens strålevern konkluderte med at strålingen fra disse mastene er ufarlig, ønsker Undervisningsbygg ikke lenger å ha mobilmastene på osloskolenes områder. Mastene ble satt opp da Utdanningsetaten eide skoleanleggene.

Undervisningsbygg har nå tatt over ansvaret for anleggene, og de har altså besluttet å si opp leieavtalene med mobilselskapene.

Vi ønsker ikke å leie ut skoleområder til installasjoner som ikke er til nytte for den enkelte skole, sier Vidar Sinding, eiendomsforvalter i Undervisningsbygg.

Føre var

Undervisningsbygg oppgir flere forhold som gjør at de ønsker å fjerne mastene:

Saken på Ekeberg skole var utløsende i forhold til at Undervisningsbygg måtte se nærmere på mobilmastproblematikken og leieavtalene som var inngått. Disse avtalene ble inngått av skolene før Undervisningsbygg ble etablert i 2002. I forhold til eventuell strålefare mener Undervisningsbygg at det er fornuftig å være føre var. I tillegg mener vi at det foreligger estetiske og sikkerhetsmessige hensyn som taler for å få fjernet mastene fra skolene, opplyser informasjonssjef i Undervisningsbygg, Marit Thorsen.

Usikker flytting

Undervisningsbygg sier nå for det første opp avtalene med NetCom, som har mobilmaster på Ekeberg, Brannfjell og Slemdal skole.

Vi jobber videre med å få oversikt over Telenor sine master. Disse vil også bli fjernet så snart som mulig, sier Sinding.

Marit Thorsen forklarer at kontrakten på Ekeberg skole er hevet, mens de to andre kontraktene er sagt opp med NetCom.

Oppsigelsestiden er på ett år, og det er ikke klart når NetCom klarer å flytte mastene. De må finne andre steder og kan ennå ikke gi oss et klart svar på når flytting blir en realitet. Når det gjelder kontrakten som er hevet, er det også usikkert per i dag hvor fort masten kan flyttes til et annet sted. Telenor har for øvrig gitt oss beskjed om å kartlegge eventuelle utplasseringer selv, og Undervisningsbygg har henvendt seg til skolene for å få tilbakemeldinger, avslutter Thorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere