RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Miljøgate et et godt initativ, men Kurbadet er fortvilet over at HC-plassene blir fjernet i prosessen. Gruppeleder i St. HanshaugenRune Aale-Hansen og daglig leder av Kurbadet Alf Olaf Søreide er sterkt imot den nye ordningen.
Miljøgate et et godt initativ, men Kurbadet er fortvilet over at HC-plassene blir fjernet i prosessen. Gruppeleder i St. HanshaugenRune Aale-Hansen og daglig leder av Kurbadet Alf Olaf Søreide er sterkt imot den nye ordningen. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Fjerner viktig handikap-parkering

Thor Olsens gate blir endelig en miljøgate, men Kurbadet fortviler over tap av tre ekstremt viktige handikap-parkeringer.

ST: HANSHAUGEN: – Dette blir døden i gryta for Kurbadet, sier daglig leder Alf Olaf Søreide.

Frykter pasienttap

Helseinstitusjonen som har fire leger med cirka 1000 pasienter hver i tillegg til fysioterapauter, og som har eksistert i over 100 år, er nå svært bekymret over kommunes valg om å fjerne handikapplassene, og frykter de vil miste pasienter som en konsekvens.

– For de som sliter med å gå, er det viktig at det er kort vei. Det å måtte parkere på den andre siden av veien er ganske klønete når man tidligere kunne stå utenfor døren, sier gruppeleder i St. Hanshaugen bydelsutvalg Rune Aale-Hansen (H).

Fra to til tre filer

Detaljforslaget for miljøgaten innebærer at gatekrysset endres, trafikklysene flyttes og at gaten snevres inn fra tre til to filer.

– Vi har jobbet med denne miljøgaten i mange år, og utvilkingen skjer trinnvis. Lengre bortover i gaten har de klar å kombinere med parkeringsplasser, og akkurat i dette tilfelle blir det spesielt fordi de har eksistert i så lang tid, det er full næringsvirksomhet og det skaper store problemer, sier Aale-Hansen.

Kan ikke leve med løsning

– Det er jo så tragisk som det kan bli. Jeg mener nå de må rette opp denne saken så fort som mulig, for et stopp forbudt-skilt kan vi ikke leve med, sier Søreide.

Det viktigste nå er å finne en mulighet slik at det blir lov for blant annet taxi å stoppe for å slippe folk av og på utenfor Kurbadet.

– Denne lille detaljen velter hele det flotte lasset som denne miljøgaten faktisk er, sier Aale-Hansen som har bedt om at dette blir fulgt opp i bydelsutvalget, og nå ønsker at Samferdselsetaten justerer den konkrete planen for miljøgaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere