*Nettavisen* Nyheter.

Fjernet gatelysene i Sørkedalsveien

Langs ambassadetomten er gatebelysningen fjernet, uten at verken myndigheter eller beboere er blitt varslet. Ingen vet heller grunnen til at gatebelysningen er borte.Foto: Vidar Bakken

Gatebelysningen i Sørkedalsveien ble uten varsel fjernet langs ambassadetomten. Nå blir utbygger tvunget til å erstatte dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den smale erstatningen for gang- og sykkelveien hadde tidligere i vinter full belysning.Foto: Vidar Bakken

HUSEBY: – Amerikanerne tar seg til rette. Nå er det stummende mørkt langs den smale stripen i Sørkedalsveien. Det er både uoversiktlig og farlig å bevege seg der, sier en av innringerne.

Med tidsfrist

DittOslo dro opp til Huseby for å se om det stemmer etter at en ny innringer har vært på tråden.

– Det er ingen informasjon som blir gitt. Først fjerner de gang- og sykkelveien, så fjerner de gatebelysningen, sier siste innringer.

Les også: Stengte gang- og sykkelvei uten varsel

Jo da, det stemmer. Gatebelysningen er fjernet. Armaturene er rett og slett fjernet fra stolpene. Vi tok kontakt med Bymiljøetaten for å høre om dette var avtalt.

Bymiljøetaten fant ingen avtale om fjerning av gatebelysning og dro umiddelbart til ambassadeområdet for å sjekke forholdene.

– Nå har vi tilskrevet byggherren for å få en forklaring. Vi har bedt utbygger om å sette opp erstatningslys med tidsfrist. Hvis ikke det blir gjort vil vi sette opp dette på utbyggers regning, sier seniorrådgiver I Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg.

Sikkerhetssone

Når det gjelder gang- og sykkelveien vil den ifølge et brev av 3. januar i år fra Bymiljøetaten til Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker bli åpnet igjen i 2. kvartal 2013. Denne informasjon er gitt fra byggherre Walsh Group. Begrunnelsen for stengningen er ikke lenger nødvendig kabling på denne strekningen, men at strekningen er opprettet som sikkerhetssone.

Les også:

Travel sykkelvei blir fortsatt stengt

Bydelsutvalget vil åpne sykkelveien

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.