RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Langs ambassadetomten er gatebelysningen fjernet, uten at verken myndigheter eller beboere er blitt varslet. Ingen vet heller grunnen til at gatebelysningen er borte.Foto: Vidar Bakken
Langs ambassadetomten er gatebelysningen fjernet, uten at verken myndigheter eller beboere er blitt varslet. Ingen vet heller grunnen til at gatebelysningen er borte.Foto: Vidar Bakken

Fjernet gatelysene i Sørkedalsveien

Gatebelysningen i Sørkedalsveien ble uten varsel fjernet langs ambassadetomten. Nå blir utbygger tvunget til å erstatte dette.

HUSEBY: – Amerikanerne tar seg til rette. Nå er det stummende mørkt langs den smale stripen i Sørkedalsveien. Det er både uoversiktlig og farlig å bevege seg der, sier en av innringerne.

Med tidsfrist

DittOslo dro opp til Huseby for å se om det stemmer etter at en ny innringer har vært på tråden.

– Det er ingen informasjon som blir gitt. Først fjerner de gang- og sykkelveien, så fjerner de gatebelysningen, sier siste innringer.

Les også: Stengte gang- og sykkelvei uten varsel

Jo da, det stemmer. Gatebelysningen er fjernet. Armaturene er rett og slett fjernet fra stolpene. Vi tok kontakt med Bymiljøetaten for å høre om dette var avtalt.

Bymiljøetaten fant ingen avtale om fjerning av gatebelysning og dro umiddelbart til ambassadeområdet for å sjekke forholdene.

– Nå har vi tilskrevet byggherren for å få en forklaring. Vi har bedt utbygger om å sette opp erstatningslys med tidsfrist. Hvis ikke det blir gjort vil vi sette opp dette på utbyggers regning, sier seniorrådgiver I Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg.

Sikkerhetssone

Når det gjelder gang- og sykkelveien vil den ifølge et brev  av 3. januar i år fra Bymiljøetaten til Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker bli åpnet igjen i 2. kvartal 2013. Denne informasjon er gitt fra byggherre Walsh Group. Begrunnelsen for stengningen er ikke lenger nødvendig kabling på denne strekningen, men at strekningen er opprettet som sikkerhetssone.

Les også:

Travel sykkelvei blir fortsatt stengt

Bydelsutvalget vil åpne sykkelveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere