RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjernet handikap-parkering til fordel for busslomme

I forbindelse med opprettelsen av den nye bydelsbussen mellom Lambertseter og Nordseter, har Oslo Sporveier gjort om handikap-parkeringen på brua ved Lambert-seter senter til bussholdeplass.

Lambertseter: Det som tidligere var parkeringsplasser for fire handikappede på brua ved Lambertseter senter, er nå gjort om til bussholdeplass for Oslo Sporveier.

Bedre før

Det var riktignok ikke bare handikappede som benyttet seg av de reserverte plassene tidligere, men de ga allikevel en kjærkommen mulighet til å kunne parkere like i nærheten av både apotek, bank, posten og matbutikk for de med ulike handikap.

Alt var bedre før, sier Kjell Maylove Larsen fra Lambertseter. Han har hjerte- og lungeproblemer, og derfor rett til å benytte seg av parkeringsplasser som er reservert handikappede.

Da tok folk hensyn. Nå virker det som om det bare er de eldre som forstår hva medmenneskelighet innebærer, sier den oppgitte mannen. Med seg i bilen har han kameraten William Melbye som har Parkinson og til tider er svært dårlig til bens.

Da service-bussen enda gikk stoppet den rett foran døra til senteret, og bussene de brukte var så små at de ikke skapte problemer for noen, forteller Larsen, som mener det er galskap at Oslo Sporveier har lagt ned alle servicelinjene i byen.

Men nå har de altså tatt hele parkeringsplassen vår for å få plass til denne nye bussen, uten å erstatte med nye plasser et annet sted, sier han.

Det finnes fire parkeringsplasser til som er reservert handikappede i forbindelse med senteret, ifølge Larsen, men disse er på andre siden av senteret. Dessuten er det ikke nok med bare fire plasser totalt.

De som sitter og bestemmer hos Oslo Sporveier og Samferdselsetaten burde komme seg ut og se på hva alle disse endringene forårsaker, mener Larsen.

Skal erstattes med nye

Det er mange som ikke har fått med seg at handikap-parkeringen har blitt busslomme, og dermed parkerer der allikevel, slik at bussen såvidt får plass i enden av holdeplassen. Hans Christian Norseth er en av dem.

Jeg så ikke at skiltet var borte før jeg kom tilbake til bilen, sier Norseth, som er avhengig av krykker og med fordel parkerer så nært butikken som mulig.

Det er helt utrolig at de kan gjøre noe sånt sånn helt uten videre, mener han.

Det er Oslo Sporveier som har søkt om å få bruke dette området til bussholdeplass, men verken de eller Samferdselsetaten kan si noe om prioriteringen som er gjort. Det er politiet som tar den endelige avgjørelsen angående fjerning av skilter og eventuell oppsetting av nye.

Oslo Sporveier har opprettet en rekke nye holdeplasser i forbindelse med ruteomleggingen, og det er vi som skal godkjenne disse holdeplassene, sier politiførstebetjent ved Trafikkplan, Reidar Larsen.

Det er en regel at dersom man fjerner handikap-plasser skal det opprettes nye, hovedsaklig i tilfeller hvor det er søkere på plasser, sier Larsen. Handikap-plasser opprettes på grunnlag av søknader fra folk som har behov for det, og fjernes dersom brukere faller bort eller det ikke lenger er behov for reservert plass.

Dersom det ikke er opprettet nye handikap-plasser ved Lambertseter senter, og det finnes et behov, så bør det gjøres umiddelbart, mener Larsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere