RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjernet leir ved Maridalsvannet


FJERNET: "Villcampingen" rett nedenfor Kjelsåsturvei/lysløypa til Langsetløkka og rasteplass - øverst til høyre - er nå fjernet. Foto: Kristin Tufte Haga
FJERNET: "Villcampingen" rett nedenfor Kjelsåsturvei/lysløypa til Langsetløkka og rasteplass - øverst til høyre - er nå fjernet. Foto: Kristin Tufte Haga Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
En nyetablert leir rett nedenfor en populær turvei og rasteplass på Kjelsås ble fjernet mandag. – Vi har nulltoleranse for villcamping, understreker avdelingsingeniør i Vann- og avløpsetaten, Petter Morstad.

KJELSÅS: Det er klare regler for camping og opphold ved og i nærheten av Oslos drikkevann, Maridalsvannet. Blant annet er det er ikke lov å bade, fiske, bruke båt, campe eller slå seg ned mindre enn 50 meter fra vannet. Dette gjelder også nedbørsfeltene ned mot vannet, som åssider, og ved bekker og elver.

– Vi har nulltoleranse når det gjelder villcamping innenfor disse områdene ved og i nærheten av Maridalsvannet. Vi vil gjerne ha tips om eventuell villcamping. Vakttelefonen til vann- og avløpsetaten er døgnbemannet, nummer finnes på våre hjemmesider, sier avdelingsingeniør i etaten, Petter Morstad.

Fjernes umiddebart

Han legger til at vann- og avløpsetaten følger nøye med, og eventuell camping i nevnte områder blir fjernet  umiddelbart. Leiren på bildet, og som ble oppdaget av forbipasserende for noen dager siden, ble fjernet i dag.

– Hvis personene som camper ikke er tilstede når vi kommer, så beslaglegger vi tingene som er der, legger han til.

Les også: Brukte 185.000 på å rydde romleir

Økning

Etaten har merket en økning av villcamping siste året. Etaten har også fått hugget ned trær langs vannet, for bedre å oppdage ulovligheter tilknyttet områder ved og i nærheten av drikkevannet – les tidligere sak her.

– Spesielt gjelder økningen camping ved Låkeberget p-plass i Maridalen. Vi har brukt en del ressurser for å stoppe overnatting på denne p-plassen, forteller Morstad.

– I løpet av de siste ti dagene har vi fjernet tre teltleire rundt Maridalsvannet. Alle etter tips fra publikum, sider Morstad.

Les også: Vannrenseanlegg må utvide

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere