RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjernet ulovlig leir ved Oslos drikkevann

«Villcampingen» rett nedenfor Kjelsåsturvei/lysløypa til Langsetløkka og rasteplassen (øverst til høyre) er nå fjernet.
«Villcampingen» rett nedenfor Kjelsåsturvei/lysløypa til Langsetløkka og rasteplassen (øverst til høyre) er nå fjernet. Foto: Kristin Tufte Haga
Sist oppdatert:
En nyetablert leir rett nedenfor en populær turvei og rasteplass ved Maridalsvannet ble fjernet mandag.

KJELSÅS: – Vi har nulltoleranse for villcamping, understreker avdelingsingeniør i Vann- og avløpsetaten, Petter Morstad. 

Det er klare regler for camping og opphold ved og i nærheten av Oslos drikkevann, Maridalsvannet. Blant annet er det er ikke lov å bade, fiske, bruke båt, campe eller slå seg ned mindre enn 50 meter fra vannet.

Dette gjelder også nedbørsfeltene ned mot vannet, som åssider, og ved bekker og elver.

– Vi har nulltoleranse når det gjelder villcamping innenfor disse områdene ved og i nærheten av Maridalsvannet, og vi vil gjerne ha tips om eventuell villcamping, sier Morstad.

Les også: Frykter ny sosialghetto her

Fjernes umiddelbart

Han legger til at Vann- og avløpsetaten følger nøye med, og eventuell camping i nevnte områder blir fjernet umiddelbart. Leiren på bildet, og som ble oppdaget av forbipasserende for noen dager siden, ble fjernet mandag denne uka.

– Hvis personene som camper ikke er tilstede når vi kommer, så beslaglegger vi tingene som er der, sier Morstad.

Les også: Oslo bruker millioner på å rydde etter tiggere

Økning

Etaten har merket en økning av villcamping siste året. Etaten har også fått hugget ned trær langs vannet, for bedre å oppdage ulovligheter tilknyttet områder ved og i nærheten av drikkevannet.

– Spesielt gjelder økningen camping ved Låkeberget p-plass i Maridalen. Vi har brukt en del ressurser for å stoppe overnatting på denne p-plassen, forteller Morstad.

– I løpet av de siste ti dagene har vi fjernet tre teltleire rundt Maridalsvannet. Alle etter tips fra publikum, sider Morstad.

Angrende syndere

Tirsdag ettermiddag kan Petter Morstad fortelle at Vann- og avløpsetaten har fått kontakt med dem som bodde i leiren, men han ønsker ikke å kommentere på hvem dette er.

-Det er noen angrende syndere som skal komme og hente sekker og de tingene vi fant der oppe, sier han.

Morstad legger til at etaten opererer med begrepet «villcamping», uavhengig av hvem som bor der, og han ønsker ikke å kommentere om disse hørte til en spesiell gruppe.

Han forteller imidlertid at etaten har fått mange tips om villcamper i området rundt Låkeberget den siste tiden, ofte basert på tips fra publikum.

- Det betyr jo at vi kanskje må gå enda mer til verks, for å lete opp camper, sier han. 


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere