RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerning av søppelkasser

Mange med meg har reagert på at søppelkassen i krysset Ullerntoppen /tur-gangvei ned til Hoffsjef Løvenskioldsvei er fjernet. Mange av beboerne i Ullernåsen har hund og har vært meget glade for de store søppelkasser som blir flittig brukt.

Fredag i forrige uke var plutselig søppelkassen borte! Da jeg tok kontakt med Friluftsetaten, fikk jeg beskjed om at over en tredjedel av de utplasserte søppelkassene skulle fjernes pga. ny kontraktinngåelse (avtale med ny leverandør?), og grunnen var (naturligvis): innsparing på budsjettet. Ny utplassering av søppelkasser skal kun være ved barnehager og i parker, fikk jeg høre!

Til sammenligning, på Rådhusplassen ved Kontraskjæret er det tre søppelkasser på bare 75 meter. En bekjent oppe i Ankerveien har hatt samme opplevelse og måtte gå i nesten 1 time for å finne en søppelkasse!

Dette går simpelthen ikke an! Vi er alle avhengige av å legge fra oss søppel, enten det er hundeekskrementer eller annet søppel som vi vil kvitte oss med. Ved å fjerne disse, kommer hundedritt med og uten poser og annet til å flyte overalt! Politikerne snakker om et renere Norge og fremholder at bruk av søppelkasser er viktig for å holde terrenget og våre omgivelser rent og pent. Ved å fjerne disse høyst nødvendige søppelkasser gjør politikerne stikk i strid med hva som er lovet.

Mitt spørsmål er: HVEM er det som lager slike bestemmelser? Skrivebordsbyråkrater som ikke ser lenger enn til nedskjæring på budsjettet?

Dette vil vi ikke finne oss i! Oslo-borgere betaler nok avgifter og burde få litt publikumsservice tilbake! Vi ber om at denne helt uforståelige såkalte innsparingen blir omgjort, og søppelkasser plassert tilbake i terrenget. Omgående! Denne saken vil komme i media og til bystyret såfremt ikke et snarlig positiv svar avgis i denne saken.Rita P. Sæther

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere