RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjernvarme og kollektivfelt i BU


Nestleder Per Nygaard og BU-leder Arnfinn Aabø må ta viktige vurderinger på mandagens BU-møte. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Nestleder Per Nygaard og BU-leder Arnfinn Aabø må ta viktige vurderinger på mandagens BU-møte. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Mandag 4. februar skal østensjøpolitikerne uttale seg om både det planlagte kollektivfeltet på Ring 3 og fjernvarmetraseen langsmed Østensjøvannet.

ØSTENSJØ: Årets første møte i bydelsutvalget i Bydel Østensjø starter som vanlig med åpen halvtime. Der kan bydelens beboere lufte sine meninger og bekymringer for lokalpolitikerne.

Ring 3

Når det gjelder saken om kollektivfelt fra Manglerud til Teisen foreslår bydelsdirektør Tove Stien at bydelen skal anbefale reguleringsplanen, under forutsetning at ingen boenheter får økt støybelastning.

- Planforslaget vil gi bedre trafikksikkerhet og fremkommelighet for kollektivtrafikk, men vil gi redusert fremkommelighet for gående og redusert tilgjengelighet til holdeplasser for buss, T-bane og tog. Det bør vurderes erstatningsløsninger for bedret tilgang for gående til holdeplasser/stasjoner, skriver Stien i sitt forslag til vedtak.

Fjernvarmetraseen

Bydelspolitikerne skal også ta for seg fjernvarmetraseen, som Nordstrands Blad skrev om sist torsdag. Stien skriver i sitt forslag til vedtak at Bydel Østensjø ber om å bli orientert om den utdypende forklaringen Viken Fjernvarme/Hjellnes Consult skal oversende Friluftsetaten vedrørende traseen.

- Videre ber bydelen om en redegjørelse for hvilke konsekvenser en utvidelse av fortau i forbindelse med planlagt gang/sykkelvei langs Østensjøveien og planlagt nedgraving av fjernvarmetrasé i denne utvidelsen vil kunne ha for Østensjøområdet miljøpark, står det i vedtaksforslaget.

Bydelen ønsker også en vurdering om fjernvarmetraseen tar hensyn til en eventuell etablering av rensepark ved Bølerbekken og gjenåpning av Smiejordsbekken, Grønlibekken, Godliabekken ved Vadedammen og Østensjøbekken fra Harry Fetts vei til Bryn senter.

Budsjett

Andre saker som står oppført på sakskartet denne mandagskvelden er regnskapsresultat for 2007 og redegjørelse for resultat og konsekvenser for budsjettet for 2008.

Politikerne skal også ta opp til vurdering om det er mulig å videreføre Home-Start Familiekontakten.

De blir også presentert rapporter fra uanmeldt tilsyn ved bydelens sykehjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere