Fjernvarmen kommer

Viken Energi utvider fjernvarmenettet og gir mulighet for flere husstander i Nordstrandsområdet til å koble seg til den mer miljøvennlige energimetoden. Samtidig utvides gjennvinningsanlegget på Klemetsrud betraktelig.

KlemetsrudBystyret har vedtatt flere viktige miljøtiltak i saken "Kretsløpsbasert avfallssystem, energigjenvinning og fjernvarme i Oslo". Frem mot år 2009 skal Viken Fjernvarme, med støtte fra Enova, utvide fjernvarmenettet ved at det bygges en overføringslinje mellom Grorud/sentrumsnettet og nettet på Søndre Nordstrand. Dette vil kunne gi en dobling av fjernvarmeforsyningen. Ledningen vil i første omgang gjøre det mulig å utnytte overskuddsvarmen fra det eksisterende avfallsforbrenningsanlegget på Klemetsrud.

Dette gir muligheter for fjernvarme for store deler av Søndre Nordstrand.

Det bygges også en tredje ovnslinje for energigjenvinning, det etableres anlegg for utsortering av matavfall og et biogassanlegg for matavfall bygges på Klemetsrud.

Den nye ovnslinjen skal ha en kapasitet på 160.000 tonn avfall per år, og om 90.000 tonn av kapasitetsøkningen utnyttes, vil det oppnås en mer fleksibel drift av de gamle ovnene.

I fremtiden vil det også bli mulig å utnytte varme fra nye produksjonsannlegg for fornybar varmeproduksjon.

Omleggingen til fjernvarme blir tatt godt imot, og olje-og energiminister Odd Roger Enoksen har tydelig understreket at en slik omlegging er en viktig del av Regjeringens energipolitikk.

Miljøvennlig

En slik forbedring av fjernvarme anlegget vil ha en positiv effekt på miljø og forurensing.

Allerede nå har fjernvarmen spart miljøet for utslippene til 50000 tonn fyringsolje, eller det samme som å fjerne eksosen fra 50 000 biler som kjører 10 000 km i gatene, som det står på deres egne hjemmesider.

Flere andre organisasjoner skryter også uhemmet av miljøperspektivet ved bruk av fjernvarme

Halv milliard

Viken Fjernvarme og Hafslund ASA, som tar over eierskapet av Viken Fjernvarme fra Oslo kommune, januar 2007, satser rundt en halv milliard kroner på dette prosjektet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.