RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Therese Johaug er ikke så opptatt av hår og makeup, og føler seg vakrest når hun er seg selv.
Therese Johaug er ikke så opptatt av hår og makeup, og føler seg vakrest når hun er seg selv. Foto: Foto: Synne Bakker

Fjeset som selger sjampo

Langrennsstjernen Therese Johaug (23) liker aller best å være naturlig.

Hele landet jublet da 23-åringen fra Dalsbygda gikk inn til tremilsgull i Holmenkollen i vinter. Det gjorde også sjampodistributøren Bonaventura. Allerede et halvt år i forveien hadde de sikret seg gulljenta som talsperson for et av sine merker. Det skulle vise seg å bli en knallinvestering.

Naturlig valg

– Etter at Therese tok gull, ekspoloderte det. I løpet av januar og feburar i 2010 hadde vi økt salget med 160 prosent, forteller produktsjef Karina Solheim for Gliss.

At Johaugs VM-deltakelse ble kronet med gull i Oslo var selvsagt ikke forventet. Men ett er i hvert fall sikkert: Det var ingen tilfeldighet at det var nettopp henne som skulle promotere sjampomerket Gliss.

– Therese innehar akkurat de egenskapene vi ser etter i en talsperson. Hun er sprudlende, jordnær og en man blir glad av å se. Helt perfekt for oss, sier Solheim.

Typisk nabojente

Reklamejenta Therese selger sjampo. Derom hersker det ingen tvil. Riktignok har hun vakkert hår og ble Norges nye yndling under Kollen-VM i vinter. Men er dette grunnen alene?

Hva får oss til å løpe av sted for å kjøpe en sjampo bare fordi en langrennsløper forteller oss at vi skal gjøre det?

– Jeg tror det handler like mye om den personen Johaug er. Hun er den typiske nabojenta, jordnær og naturlig, akkurat som vi her i Norden liker det, sier Solheim.

Helt naturlig

Men selv om Johaug er ansiktet utad for et kjent sjampomerke, er hun ikke videre opptatt av hår og sminke selv. Hun er i grunnen mest interessert i å få gå på ski.

– Jeg er jo ikke den som kan mest om skjønnhet og makeup. Jeg liker aller best å være naturlig, jeg, sier Johaug til Kvinneguiden.no.

Men med mye svetting og mange minusgrader i skiløypa, prøver gulljenta allikevel å ta vare på håret sitt.

Enkelt og greit

– Håret kan fort bli slitt fordi jeg er så mye ute og trener. Derfor er det viktig for meg å ta vare på det og gi det god pleie, forteller 23-åringen, som for anledningen har nystylet og vakkert hår. Det legger hun ikke like mye vekt på før trening og renn.

– Ikke prøv å være noen andre enn den du er. Vær deg selv, det er da du er på ditt vakreste, sier hun.

Les hele denne saken på Kvinneguiden.no

Les også: Dette gir beste sminke

Les også: Smink deg før du legger deg

Les også: Nå skal det være naturlig

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere