RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjordbyplanen er bare kaffe latte

En konflikt mellom Oslo Havn KF og Plan- og bygningsetaten truer med å forsinke hele Fjordbyen.

SENTRUM: Det var en tydelig provosert leder av Oslo Havn KF, Bernt Stilluf Karlsen, som entret talerstolen på et fjordbyseminar tirsdag. Han mener Plan- og bygningsetaten legger opp til å bruke altfor mye av områdene rundt Sjursøya til andre formål enn havn.
For å frigjøre områder til byutvikling må vi ha nye områder til havn. Blir det ikke nok havn blir det heller ikke noe byutvikling. Vi kan ikke nedlegge Oslo Havn før det finnes et alternativ, sa Stilluf Karlsen.
Han irriterte seg over at Fjordbyplanen ikke fokuserer på transportbehovene Oslo har.
Varene må komme inn til Oslo på en eller annen måte, de kommer dessverre ikke gjennom pc-en. Oslo Havn er Norges største eksporthavn og det mest miljøvennlige transportalternativet for varer, sa Karlsen og fortsatte:
Fjordbyplanen sier ingen ting om dette, den er bare kaffe latte, sa han, og truet med at hele fjordbyprosessen vil stoppe opp med det nåværende Fjordbyforslaget.
Både i området nord og sør for Sjursøya, Kongshavn og Ormsund, har Plan- og bygningsetaten lagt planer for som ikke har noe med havn å gjøre. Blant annet ønsker de en vannpark rett nedenfor Sjømannsskolen, som en buffer mellom havneanlegget og den nye bebyggelsen i Bjørvika. Denne vannparken er tenkt å ha småbåthavn, et fjordsenter med aktivitetstilbud av ulikt slag, og skal forbinde øyene med Ekeberg-området.
Stilluf Karlsen fikk delvis støtte fra politikerne.
Det er å drive gjøn med velgerne å si at Oslo ikke skal ha en containerhavn, vi trenger det som er i containerne, sa Rune Gerhardsen (Ap), som tilføyde:
Men Stilluf Karlsen er litt grådig.
Ola Elvestuen (V) understreket alvoret i saken.
Vi kan ikke se bort fra konflikten mellom Oslo Havn og Plan- og bygningsetaten. Vi må finne en løsning på Sjursøya, så vi får gjennomført flyttingen av havna. Prosessen må ikke stoppe opp, påpekte Elvestuen.
Stilluf Karlsen er en fremragende utfører av et feilaktig oppdrag, sa tidligere statsminister Kåre Willoch, som mener Oslo trenger mye mer park enn det som er lagt opp til i Fjordbyplanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere