Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjordutsikt til under millionen

UTSIKT TIL PARADISET: Med umiddelbar nærhet til trikken, Skarpnoparken og Frognerkilen, stortrives Steinar Lyngaas i blokkleiligheten på Skarpno. FOTO: Anders Jørstad
UTSIKT TIL PARADISET: Med umiddelbar nærhet til trikken, Skarpnoparken og Frognerkilen, stortrives Steinar Lyngaas i blokkleiligheten på Skarpno. FOTO: Anders Jørstad
Med medlemskap i De Eldres Boligspareklubb kan man kapre leilighet med fjordutsikt til under millionen.

SKARPSNO: Det er ordningen med prismaksimering som gjør at de 28 blokkleilighetene til De Eldres Boligspareklubb på Skarpno kan kjøpes for under halvparten av markedspris.

Ingen skyhøye fellesutgifter

At eldre lettere skal få satt foten inn i boligmarkedet er boligspareklubbens formål - og ettersom den i sin tid fikk kjøpe Skarpsno-tomten svært billig av kommunen - er de rimelige innskuddsleilighetene fri for skyhøye fellesutgifter.

50 års aldersgrense (!), medlemskap og påfølgende ansiennitet er inngangsbilletten til boligblokken, og ved videresalg gjelder boligspareklubbens særskilte regler.

Eksempelvis skal en to-roms verdsatt til rundt 900 000 kroner, ved et videresalg kun gis påslag for Statistisk sentralbyrås årlige byggekostnadsindeks. Denne prisfastsettelsen er i det lange løp langt mindre progressiv enn markedsprisene i det ordinære boligmarkedet.

Meget bra tilbud

Steinar Lyngaas (76) er en lykkelig beboer som nå nyter pensjonisttilværelsen med Skarpsnoparken og Frognerkilen som nærmeste nabo.

- Det er et veldig fint miljø her, og plassen ligger veldig sentralt, med trikken inn til sentrum rett i nærheten, forteller Lyngaas. Beboeren fremhever også at bomiljøets godt voksne gjennomsnittalder gjør at orden og struktur er den populære normen.- Her finner man ingen sykler eller barnevogner i gangene, og man opplever ikke mye støy fra naboene, forklarer Lyngass, og som videre kan fortelle om et godt samhold i blokken. Blant annet samles alle beboerne til en liten julesammenkomst i fellesstuen over et glass sherry, og hagearbeid rundt de mange blomsterbedene er også en populær geskjeft sommerstid.

Blokkleielighetene har ulike størrelser og ventelisten for å få innpass varierer. De siste to årene har ni leiligheter skiftet eiere. Lyngass som meldte seg inn i boligspareklubben allerede på 80-tallet - mens han ennå bodde i brattlengt terreng i Holmenkollåsen - var tidlig sikker i sin sak for medlemsskapet.

Fordi jeg visste at jeg kom til å bli gammel.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!