RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjøra svaiet på nye Uranienborghjemmet

Uranienborghjemmets offisielle åpning ble storstilt feiret. Barna fra Fridheim barnehage, rett over gaten, sang seg rett inn i beboernes hjerter med velkomstmelodien "Sånn svaier fjøra".

Uranienborg: 26. april var det offisiell åpning av Uranienborghjemmet. Oppmøtet var stort, og alle ville feire det flotte nye bygget. Før kommunen kjøpte det, var huset i forferdelig tilstand, men nå fremstår det som nytt og flott.

Uranienborghjemmet som ligger i Industrigaten 20 rommer 98 sykehjemsrom og omsorgsboliger. Rommene er lyse, med egne moderne baderom og flatskjerm-tv. Rommene er inndelt i mindre grupper med felles kjøkken, spiserom og stuer, og alle grupper har adgang til egne balkonger.

Endelig åpning

Da gjestene kom, satt Birgit Skogen ved flygelet og fylte hjemmet med nydelige toner. Venner, familie, ansatte, beboere, lokalpolitikere og bydelsadministrasjon var til stede, mens bydelsdirektør Wenche Ørstavik ønsket alle velkommen. Hun var på lik linje med ansatte og beboere glad for at den offisielle åpningen endelig fant sted. Ørstavik rettet en spesiell takk til bydelsoverlegen som har hjulpet til med kunsten.

Kunst og kultur gir bedre helse, sa bydelsdirektøren før hun ga ordet til byråd for velferd og sosiale tjenester Sylvi Listhaug. Hun overrakte Uranienborghjemmet billedkunst, klippet den røde snoren og ønsket til lykke med det nye hjemmet, som hun regnet med blir til glede for bydelens mange eldre.

Fri fløyt

Uranienborg skoles treblåsere, Fri fløyt, spilte mens det ble servert mozell i champagneglass og feiringen fortsatte utover dagen. Beboerne svaiet antakelig med fjøre til langt på kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere