*Nettavisen* Nyheter.

Flaggstang er mobilmast

«Flaggstangen» skiller seg klart ut med sin høyde og ikke minst tykkelse. Foto: Foto: Vidar Bakken

Naboen fikk en kjempemessig flaggstang tett inntil huset. Så viste det seg å være en basestasjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vigdis Bjerke har fått mobilmasten tett opp til egen tomt. Det gjør henne urolig. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Klikk på bildet for å forstørre.

Basestasjonen ser uskyldig ut og er trukket godt vekk fra hovedhuset på tomten den er satt opp. Foto: Foto: Vidar Bakken

HOLMENKOLLEN: – Vi trodde det ble reist en flaggstang i forbindelse med VM på ski, men til vår forundring ble det aldri flagget under VM, sier Vigdis Bjerke, nabo til «flaggstangen» i Holmenkollveien.

Del på Facebook

Flaggstangen var tykk

Helt opp til Bjerkes tomt og hus står nå en kjempemessig flaggstang med sølvkule på toppen. Det er til og med snorer langs stangen, som ender tre til fire meter over bakken.

– Det var flere naboer som syntes det var rart at flaggstangen var så tykk, men de som arbeidet med denne sa at det dreide seg om en flaggstang.

Ga meg ikke

Noe senere var det en rekke folk som arbeidet rundt stangen og ledninger ble rullet ut, også inn på Bjerkes eiendom.

– Da begynte vi å lure på hva dette dreide seg om. Det ble bygget en stor, hvit boks i tomtegrensen med masse elektronikk. Da måtte jeg vite hva som var på gang. Jeg ga meg ikke før jeg fikk ordentlig svar.

Det kom for dagen at det var snakk om en basestasjon for mobiltelefoni. Bjerke fikk etter hvert vite at det var Mobile Norway som var operatør.

– Jeg tok kontakt med selskapet som omtalte oppføringen konsekvent som flaggstangen.

Mobile Norway innrømmer at de bygget masten som en flaggstang for å slippe søknadsplikt. Les mer her!

Søknadspliktig

Bjerke var svært forundret over fremgangsmåten.

– Jeg kunne ikke skjønne annet enn at dette skulle vært nabovarslet. Av dem som arbeidet fikk jeg høre at det skulle søkes om oppføring senere. Jeg har kontaktet Plan- og bygningsetaten som skriver at en slik oppføring er søknadspliktig, sier Bjerke.

Avisen har kontaktet PBE ved informasjonsrådgiver Atle Jan Larsen. Han opplyser at tiltaket er søknadspliktig og at det ikke er kommet inn noen søknad, verken fra eier av Holmenkollveien 104 eller Mobile Norway. Disse er nå gjort oppmerksom på dette fra etatens side.

– Det er skrevet mye om stråling fra mobilmaster og det er klart jeg er urolig for denne masten som jeg ikke vet noe om. Jeg har dessuten pacemaker og er også litt engstelig på grunn av det. Jeg har soverom ut mot masten, men nå sover jeg på loftet lengst unna masten, sier Bjerke.

Hva synes du om dette? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!


Les også: Mener de blir syke, blir ikke kvitt mastene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.