RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flammende nyttårsjubileum


200 mennesker fant veien til Korsvolltoppen Nyttårsaften.
200 mennesker fant veien til Korsvolltoppen Nyttårsaften.
Siden 1999 er varden blitt tent på Korsvolltoppen på Nyttårsaften til glede for hele lokalsamfunnet. Til tiårsjubileet kom det 200 i fakkeltog.

KORSVOLL: 60 tømmerstokker, fire meter høy, sprakende og synlig over hele byen. Hvert år siden 1999 har dugnadsgjengen i Korsvoll IL bygget varde på Korsvolltoppen. Hvert år har flere hundre mennesker gått i fakkeltog på ettermiddagen for å oppleve varme, fellesskap og tid til omtanke i samvær med andre.

Kjærkommen tradisjon

Ved tusenårsskiftet ble det bygget varder i tre over hele landet. Det gamle varslingssystemet om ufred, ble gjort om til et symbol for fred og fellesskap.

Samtlige steder ble varden tent klokken 1700 Nyttårsaften, den største av HM Kong Harald ved Frognerseteren.

Også Korsvoll søkte og fikk varde det året, men i motsetning til de aller fleste andre arrangører har Korsvoll IL fortsatt. Hvert år siden 1999 er det blitt bygget og tent varde på Korsvolltoppen og nå er arrangementet blitt en kjærkommen tradisjon som samler mange.

Fem fakkeltog

På tampen av 2009 var det som vanlig en dugnadsgjeng med kyndig veiledning fra Roar Grønvold og Petter Wistner som satte opp varden.

Idrettslaget spredte informasjon og sørget for fakler og organisering av fakkeltog, og 200 mennesker i fem forskjellige fakkeltog møttes ute på Korsvolltoppen.

Der holdt Gjermund Bae og Lars Kvile fra 6. klasse på Korsvoll skole dagens appell fra barna.

Byråden på plass

Deretter holdt finansbyråd Kristin Vinje, hjemmehørende på Korsvoll, en fin tale der hun trakk linjene fra internasjonal politikk til oslopolitikk og ned til konkrete saker for lokalsamfunnet.

Blant annet snakket hun om utvikling av Korsvoll idrettspark og ny idrettshall, til glede for idrettslaget og mange av dem som var til stede. Etter en noe spredt allsang av Deilig er jorden, ble varden tent av barna.

De fleste gikk hjem etter at varden sto i full fyr, men mange ble igjen lenge etterpå og fikk oppleve at den stolte varden gradvis ble redusert til en haug med glør. Varme, spraking og et flott syn gir en ro i sjelen og en fin inngang til både feiring og et nytt år. Etter ti år og 11 varder er tiltaket blitt en tradisjon til berikelse for hele lokalsamfunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere