*Nettavisen* Nyheter.

Flaskepant gir Danmarks-tur

Håndballjentene til Klemetsrud (J91) panter flasker i stor stil for å finansiere reisen til en håndballcup i Danmark.

KLEMETSRUD: Klemetsruds J91 består av 29 jenter som stort sett alle har spilt håndball sammen siden de var seks år.

I tillegg til et strålende samhold jentene imellom er også foreldregruppen blitt en sammensveiset gjeng. Nå som jentene er blitt så store var det ønskelig blant både store og små at laget skulle reise utenlands på håndballcup.

Det ble nedsatt en reisecup-komité sist vår, som bl.a.har jobbet frem en finansieringsplan. Hensikten er at turen skal fullfinansieres for alle jentene gjennom ulike aktiviteter som dugnader og arrangementer. Dette for at det ikke skal være den enkeltes økonomiske situasjon som avgjør om jentene kan delta eller ikke. Et av tiltakene går ut på å samle inn tomflasker fra husstandene i nærmiljøet.

På besøk

Jentene deler ut flyere i postkassene, noen dager før de kommer på besøk, med informasjon om innsamlingen. Jentene går i grupper på to og to og hver gruppe besøker nærmere 100 hus. Hver gruppe blir fulgt av en voksen med bil.
Jentene blir godt tatt i mot hos alle de ringer på til, noe vi er veldig takknemlig for, sier Lars Eirik Borgesen, leder i reisecup-komiteen.
Vi var veldig spente på responsen før første runde med innsamling, og hadde ingen formening om hvorvidt dette ville være et lønnsomt tiltak eller ikke.
Allerede etter kort tid var det tydelig at dette ville bli en suksess. Første bilen måtte tømmes for tomflasker etter bare 15 minutter, fortsetter Borgesen.

Brannalarm

Første gang vi hadde flaskeinnsamling, gikk panteautomaten på ICA Senter Syd varm, brannalarmen måtte testes og køen ved panteautomaten ble lang. Flere fra laget måtte dra til Ultra, Rema og andre butikker i nærheten for å få pantet flaskene før butikkenes stengetid.
Vi hadde håpet å få inn ca kr. 3.000,- på de få timene den første dugnaden varte, men resultatet etter opptelling viste at vi hadde pantet flasker for kr. 5.200,-.
- Dette tiltaket var så vellykket at vi har hatt flere runder i nærmiljøet, og hittil har vi samlet inn nesten kr. 20.000,-. Vi har også fått en avtale med Ica på Senter Syd, slik at vi slipper å kjøre alle flaskene gjennom panteautomaten, da det viste seg at det var selve pantingen som tok tid og som vel kan kalles flaskehalsen denne lørdagen, avslutter en fornøyd Borgesen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.