*Nettavisen* Nyheter.

Flatrus på Frogner

Det er noen år siden Alexia var fast innventar på Frogners cafeér.

Bare så det er klart: Jeg elsker Frogner, altså! Alexia Bohwim fra Madserud, debutforfatter av boken med den klingende tittelen "Frognerfitter", krever å bli trodd på det.

Klikk på bildet for å forstørre.

FRISK TITTEL: Debutboken til Alexia Bohwim

Frogner: T-skjorten hennes har Frogner printet på fronten for å understreke tilhørigheten. Frogner var og er verdens beste sted å bo og leve for Alexia. Selv når hun ferierer, oppsøker hun miljøer med likhetstrekk til Frogner.

Billie og Susy

Vi møter en litt oppgitt Alexia Bohwim på et av bydelens landemerker, Café Clodion, som også var et av stamstedene til bokens hovedpersoner, Billie og Susy.

Jeg er litt lei av å forklare at "Frognerfitter" er en roman, ingen selvbiografi. Jeg har fått utrolig mange rare og utidige spørsmål om helt private ting, spørsmål jeg tror jeg ville sluppet hvis jeg var mann.

"Frognerfitter" starter med at Billie får beskjed om at Susy har hatt sin siste rus. Akkurat den episoden har Alexia dessverre hentet fra eget liv, hun mistet sin beste venninne på samme måte.

Det var den hendelsen som trigget boken. For øvrig inneholder boken spor av egne erfaringer, og jeg legger ikke skjul på at jeg har vært ute en vinternatt selv, men jeg er jævlig glad for at jeg ikke har levd Billies liv.

Hysj,hysj

Etter venninnens dødsfall fikk Alexia behov for å skrive om det etablerte og ganske så store rusmiljøet på Oslos beste vestkant.

Boken er ikke skrevet for å sjokkere eller "selge" på sex- og rus-historier, men for å belyse rusproblemet på vestkanten og forsøke å fjerne noen av tabuene rundt det. Noe må jo gjøres!

- For min generasjon er det for så vidt kjørt, vi er voksne nå og har enten gått klar, landet på beina eller gått ned, men vi har et stort ansvar for neste generasjon barn og ungdom. Det er mye fortielse og hykleri bak fine fasader. Jeg tror på mer åpenhet.

En Bohwim

"Frognerfitter" får neppe sekserne til å trille. Alexia Bohwim, datter av regisør Knut Bohwim, ber om å bli trodd på at det "driter hun i!"

Heter du Bohwim så har du lært deg å ikke la kritikker styre livet eller humøret ditt. Mitt store mål ble innfridd da jeg fikk gitt ut boken. Jeg kan ikke bry meg om at noen ikke skjønner hva boken faktisk tar opp og belyser nemlig dop-problematikken.

Litt langt vest

Nå lever Alexia et ganske så besteborgerlig liv på Madserud, som hun synes er litt vel langt vest. Hun trives aller best på sentrale Frogner.

Familien består av Alexia, ektemannen og deres til sammen fire barn. Journaliststudier står på programmet hennes utover våren, i tillegg til masse trening og samvær med barna.

Jeg trives utrolig godt sammen barna våre, og barn og unge generelt. Jeg elsker fjortiser, de er sårbare, skjønne og søkende. Og så tror jeg aldri jeg kommer til å slutte å føle meg litt som en fjortis selv.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.