RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Robin Pecknold (25) og hans Fleet Foxes trakk mye folk på Enga-scenen torsdag kveld.
Robin Pecknold (25) og hans Fleet Foxes trakk mye folk på Enga-scenen torsdag kveld. Foto: Odd Inge Rand

Fleet Foxes gikk fra varmt til kaldt

Fleet Foxes sine harmonier omkranset Enga på Øyafestivalens andre dag. Til og med solen hygget seg, og ble hele konserten igjennom.

MIDDELALDERPARKEN: Seattle-sekstetten Fleet Foxes følger i fotsporene til Band Of Horses i Norge og blir større og større. Under en solfylt himmel ble konserten på Enga et etterlengtet møte med de velklingende herrene.

Del på Facebook

Retro

Fleet Foxes er en dasj Crosby, Stills, Nash & Young blandet med Simon & Garfunkel. Noen ganger går de flerstemte vokalarrangementene i retning The Byrds og Beach Boys, og det er med millimeterpresisjon de spiller sine låter fra sine to kritikerroste album.

Lydbildet er dog litt hardt og kaldt under torsdagens Øyakonsert, og revene klarer ikke å gjenspeile den peiskosstemningen som oppstår når du fyrer opp Fleet Foxes hjemme i stua. Bandets noe overkonsentrerte og påfølgende småstive scenetilværelse trekker ned underholdningsverdien litt også.

Stor fanskare

Det er dog mye mer enn slikt flisespikkeri som skal til for å velte en totalopplevelse av Fleet Foxes i levende live. Bandet låter samstemt, tight og innbitt.

Den avmålte timen på Engascenen torsdag ble dermed en hyggelig affære, men ikke så fryktelig mye mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere