RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fleiper med Ragde


Askild Hagen gjort all research til boka "Berlinerparodiene" på Kampen Økologiske Bondegård. 
FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Askild Hagen gjort all research til boka "Berlinerparodiene" på Kampen Økologiske Bondegård. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Kampenmannen Askild Hagen har levd i kjeledress fra Felleskjøpet i over åtte måneder. Nå er han ute med boka "Berlinerparodiene"

Kampen: Da Anne B. Ragde kom på sykehus fordi hun jobba så fælt, fant vi ut at dette måtte vi spare henne for. Vi var ikke helt fornøyd med slutten på den siste boka i trilogien, og tok saken i egne hender, forklarer Askild Hagen ivrig.

Bølla seg med

Sammen med sine to medforfattere, Elisabeth Botterli og Peder Udnæs, er han ute med boka "Berlinerparodiene" i disse dager. Trioen, som ukentlig skriver for underholdningsprogrammet Nytt på nytt, har herjet hemningsløst med karakterene i Ragdes velkjente trilogi.

Jeg har bølla meg inn i prosjektet. Elisabth og Peder har også skrevet parodiene Madonna-gåten og Løsningen på Madonna-gåten sammen med Knut Nærum. Heldigvis hadde han så mye annet å gjøre denne gangen, forteller han ivrig.

Ostesmørbrød og badstu

Hagen har brukt det siste halvåret på å leve seg inn i karakteren Margido, som har fått navnet Margarido i parodien.

Jeg har spist veldig mange ostesmørbrød og tatt mye badstu. Og så har jeg blitt mutt og knapp, forteller han stolt.

Denne solfylte dagen på Kampen er det riktignok vanskelig å ane noe til den mutte og knappe Margarido. Hagen nærmest svever over bakken i sin kjeledress fra Felleskjøpet med tilhørende skyggelue, mens han snakker om bonden i seg.

Sporty av Ragde

Jeg kommer egentlig fra bondeslekt på Hamar. Ser du ikke at dette er en skikkelig bonde, fleiper han.

Selv sier Hagen at han aldri har vært i Trøndelag og han innrømmer etterhvert, om enn noe motvillig, at han heller ikke har størst erfaring med gårdslivet. At Kampen Økologiske Barnebondegård ligger rett i nabolaget, kunne derfor ikke vært mer perfekt for en som skal parodiere den trønderske bondefiguren.

Vi begynte å arbeide med boka i januar. Helt siden starten har vi gått i Felleskjøpets kjeledress, og jeg har støtt og stadig tatt turen innom bondegården for å gjøre reserach, forteller han.

Etter at boka kom ut, har han og medforfatterne riktignok fått seg en tur til trøndernes land, nærmere bestemt til Trondheim Lufthavn Værnes. Der møtte de forfatteren av de ekte "Berlinerpoplene".

Det var utrolig raust og sporty gjort å møte oss. Og det beste av alt; hun sa at hun syntes det var morsomt, forteller han stolt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere