*Nettavisen* Nyheter.

Fleksible skolebygg er målet

I den senere tid har det vært mye engasjement og debatt knyttet til hvordan kommunen bygger de nye skolene i Oslo. Mange har reist kritikk mot at det har vært planlagt såkalte baseskoler. Særlig har dette vært gjeldene i forbindelse med rehabilitering og bygging av nye skoler på Tåsen, Grefsen og nå sist, ombygging av Munkerud skole på Nordstrand.

Investeringene i flere og bedre skoler er rekordhøy i 2009, og det vil bli investert for 1,8 milliarder i Oslo-skolen, inklusive 300 millioner til akuttiltak og rehabilitering. I kommende økonomiplanperiode frem til 2012, vil det totalt bli investert til sammen 9,5 mrd i bedre arbeidsmiljø for elever og lærere i skolesektoren.

Når kommunen bruker mye penger på skole i Oslo, både for vedlikehold og nybygg, er det avgjørende at det bygges skoler som elever og lærere kan bruke og fylle med læring og kunnskap. Byggtekniske løsninger skal ikke være hindringer for god undervisning og spennende pedagogisk arbeid, men byggene må heller ikke finne sin form for å tilfredsstille en kortvarig pedagogisk moteretning.

Derfor er vi fra Høyres side først og fremst opptatt av at kommunen bygger fleksible skolebygg som gir mulighetene for ulike undervisningsmetoder. Skolebygg skal huse flere generasjoner elever, lærere og foreldre og må være mest mulig egnet til å fungere for ulike pedagogiske retninger og undervisningsmetoder. Derfor har Høyre i bystyret bidratt til at utbyggingen av Tåsen og Grefsen blir endret og bygningene mer fleksible, samt at de forslåtte planene for Munkerud ble returnert og arbeidet startet på nytt.

For Høyre er skolebyggene likevel kun et skall for det som skje inni byggene det er selvsagt ikke uviktig hvordan skallet er utformet, men innholdet er det avgjørende for å sikre en god skole for barna våre. Valgkampen bør derfor først og fremst handle om hvordan norsk skole kan bli bedre og gi hver enkel elev et bedre læringsutbytte.

Bård Folke Fredriksen

Leder for Høyres bystyregruppe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag