RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føler seg lurt

Liv Jorunn Eriksen (SV) og Andreas Behring (SV) mener lokalpolitikerne har blitt forbigått i saken om bio- brenselanlegg på Klemetsrud.

Klemetsrud: Bydelsutvalget (BU) hadde saken til høring rett før jul i fjor. Da uttrykket et samlet BU at en utvidelse av Klemetsrud-anlegget på nordsiden av Klemetsrudveien, ikke er aktuelt. Derimot er de positive til å legge det nye biobrenselanlegget sør for Klemetsrudveien.

Overkjørt

Nå føler både Eriksen og Behring at lokalpolitikerne ikke blir respektert ettersom det nordlige alternativet fortsatt holdes fast.

Vi har hatt saken til høring og sagt vårt, men føler at vi ikke blir hørt. Jeg føler at det foregår noe mellom EGE, Viken og rideklubben, og at vi blir lurt, sier Eriksen.

Behring ønsker en mer åpen prosess der lokalbefolkningen får lov til å mene noe.

Kommunen sitter rundt hele bordet, og da bør man ha en god prosess. Jeg synes det er forunderlig at man ikke kan ha en slik prosess mer åpen. Det er bedre å ta debatten først og involvere folk. Deretter kan man legge fram planer for hvordan det skal gjøres, sier Behring.

Han har bedt byråden om et helhetlig notat om hvordan utbyggingen skal gjøres. Det har byråden lovet, men notat har ikke kommet.

På vei

Ifølge miljøbyråd Peter N. Myhre er notat på vei.

Dette er kanskje den største utredningen som skal gjøres av en av de største tekniske utviklingene i Norge, og da må det gjøres grundig. Men arbeidet med dette er godt i gang, sier Myhre.

Byråden mener det er viktig at lokalpolitikerne involveres i det endelige reguleringsarbeidet rundt det nye biobrenselanlegget. Han legger derimot ikke skjul på at det er alternativet nord for Klemetsrudveien han mener er best.

Det er mer lønnsomt å legge delene av anlegget så tett som mulig. Det medfører mindre transport. Dessuten kan sortering av avfall skje innendørs noe som er mye mer miljøvennlig, sier han og påpeker at det er mer areal å ta av nordover.

Myhre utelukker ikke totalt å legge anlegget sørover og er åpen for at det kan legges fram to alternativer når den tid kommer.

Kjemper videre

Eriksen og Behring har ikke tenkt til å gi opp kampen. De mener det må være mulig å legge det nye anlegget til området i sør.

Vi har et lokaldemokrati og da må det bli hørt. Her er det så klare meninger om at det (biobrenselanlegget red anm.) ikke skal legges på nordsiden, sier Eriksen som mener det sørlige alternativet er langt bedre ettersom det er lenger fra bebyggelsen.

SV har ikke sagt nei til dette, men når vi har sagt ja synes jeg de kan respektere vårt ord med i laget om hvor det skal legges, sier hun.

Nå er dessuten de to SV-politikerne ivrige på å få et bygg som ser fint ut i bydelen.

Det skal se all right ut og være en all right inngang til byen, sier Behring.

Så kan vi kanskje få noen flotte bygg som vi kan være stolte av, avslutter Eriksen.

Høyre, Frp, Venstre og KrF har i et verbalforslag til finanskomiteen på Rådhuset bedt byrådet om å fokusere arealeffektivt. I tillegg bes de om å ivareta formålene i reguleringsplanene for friområdet rundt Lofsrud gård og ridehustomten, og vurdere om en plassering sørover kan skje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere