RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føler seg mye tryggere

En spørreundersøkelse viser at pasientene som fikk tidlig hjemmebesøk følte seg tryggere når de skulle reise hjem, enn de som ikke fikk det.

Det er ikke lett å måle trygghet. Vi ba pasientene svare på spørsmål om hvor trygg eller utrygg de synes hjemkomsten var, og så klare forskjeller i tryggheten hos de to gruppene. De som var med i prosjektet følte høyere trygghet. Det forteller avdelingsergoterapeut Elisabeth Kjelgaard, som har vært med i arbeidsgruppen for prosjektet "Tidlig hjemmebesøk".

Hjemmebesøk i seg selv er ikke noe nytt. Det har vi hatt i mange år. Det nye er at det gjøres så tidlig, og senest sju dager etter at pasienten har kommet til oss. På denne måten sikrer vi at hjemmet er tilrettelagt når pasienten skrives ut, at de har en avtale med hjelpeapparatet i bydelen og en fast kontaktperson å forholde seg til der. Når pasientene

reiser hjem, får de besøk av hjemmehjelpen eller hjemmesykepleien samme dag, sier Kjelgaard.

Prosjektet avsluttes til jul og erfaringene skal brukes i det videre arbeidet med å forbedre tilbudet til slagpasienter. Forskning fra St.Olavs hospital i Trondheim viser at pasientene som fikk tidlig hjemmebesøk også raskere kom hjem fra sykehuset. I tillegg klarte flere seg bedre etter at de kom hjem. Etter 26 uker var 60 prosent i denne gruppen helt selvhjulpne, mens cirka 50 prosent var selvhjulpne i gruppen som ikke hadde tidlig hjemmebesøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere