RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

At Samferdselsetaten bruker Nedre Rommen som snødeponi er ikke lovlig, mener sosialistene på Srovner. Her er Tore Ludt og Elisabeth Myrhold fra SV.
At Samferdselsetaten bruker Nedre Rommen som snødeponi er ikke lovlig, mener sosialistene på Srovner. Her er Tore Ludt og Elisabeth Myrhold fra SV.

Føler seg overkjørt

At Nedre Rommen er omgjort til et snødeponi, setter sinner i kok hos sosialistene.

ROMMEN: Et enormt berg av møkkete snø er å se på Nedre Rommen. Samferdselsetaten har begynt å bruke tomten som snødeponi, til tross for at det ikke er godkjent. Bydelen har heller ikke blitt varslet.

Opprinnelig henvendte Samferdselsetaten seg til bydelen for å legge snø på den private nabotomta. Svaret var nei. Etter noen dager begynte dumpingen av snø på den kommunale tomten.

På grunn av enormt mye snø denne sesongen er tomten benyttet som et midlertidig deponi.

- Snøen er helt svart og det er et stort fjell som er dumpet der. All dritten kjøres til Groruddalen. Hadde dette skjedd på Frogner ville det vært massive protester, sier Rashid Nawaz (Ap).

Overrasket over snø

Sosialistene på Stovner ble hete i trøya under bydelsutvalgets møte på torsdag. Fordi Samferdselsetaten ikke har lov til å dumpe snø på Nedre Rommen, skylder sosialistene på byrådet.

- Frp lokalt burde tatt tak i dette, det er deres parti som er i byråd, uttalte Bjørn Hallme (Ap), mens Tore Ludt (Sv) mener saken er sørgelig.

- Kommunale myndigheter har ikke gjort jobben sin og blir overrasket når det kommer snø om vinteren. Deponier burde vært etablert for lenge siden, uttalte han.

Miljøbyråd Jøran Kallmyr (FrP) forteller at deponiet er en nødløsning og at de ikke rakk å informere bydelen.

- Dette skjedde klokka fire en fredag. Neste år blir beredskapen bedre, sier han til lokalavisen.no

Jobbet med i to år

Tore Ludt forteller om den to år gamle saken som byrådet hadde om snødeponier i Oslo.

- At det fortsatt ikke er etablert flere deponier i byen er jo deprimerende, sier han.

Byrådet jobber fortsatt med å etablere snødeponier.

Bånkall, Sørkedalen og Åsland er aktuelle steder.

- Ideelt er flere små snødeponier. Ikke noen få og store. Har man flere blir trafikken mindre, avstandene til deponi kortere og penger spart, mener Ludt.

Krever rens

Bydelsutvalget klarte å enes om vedtaket og de beskriver at reaksjonene er sterke. At tomten skal bygges på og dermed er en del av Grorudalssatsingen er uheldig er de enige om. Politikerne uttaler videre at snødeponiet er i strid med kommunenes egne føringer og krever at en renseprosess overvåkes nøye.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere