RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føler seg svikta av Bydel Sagene


Øyvind Hofgaard i Bjølsen Ungdomskorps synes det er leit at musikantene ikke kan øve i egen bydel.
Øyvind Hofgaard i Bjølsen Ungdomskorps synes det er leit at musikantene ikke kan øve i egen bydel. Foto: Lars Roar Rud
Bydel Sagene profilerer seg som Oslos kulturbydel. Men Bjølsen Ungdomskorps har de ikke plass til.

HELLERUD: Korpset er tvunget ut av egen bydel for å få øvd. Bydel Sagene har ikke vært behjelpelig med å gi dem lokaler.

– Vi er skuffet over bydelen, sier Øyvind Hofgaard og Eirik Lund Naalsund i Bjølsen Ungdomskorps.

Plassproblemer

Bjølsen Ungdomskorps har ikke nytt godt av bydelens høye kulturprofil. Korpset har møtt veggen når det gjelder å finne øvingslokaler. I 2005 måtte de forlate Sagene menighetshus.

– Prosessen fra 2005 har vært tung. Det er trist at vi er nødt til å flytte fra Bjølsen som også er korpsets navn, sier Eirik Lund Naalsund.

Det ble gjort mange henvendelser til bydelen for å skaffe nytt lokale. Kontakt ble også tatt med bedrifter og skoler. De fikk til slutt napp utenfor bydelen, hos Grefsen og Disen Velhus.

– Vi er skuffet over den manglende bistanden fra bydelen. Våre initiativ har ikke blitt fulgt opp, og det har vært vanskelig å få respons, sier Øyvind Hofgaard, som har sittet i øvingslokalekomiteen.

Måtte gi opp Sagene

Til slutt ga de opp Sagene. Hofgaard fikk - via egne kontakter - tilgang til lokaler på Hellerud videregående skole, som ligger i Bydel Alna.

– Lokalene fungerer veldig godt. Vi er blitt tatt veldig fint imot på denne skolen og er veldig fornøyd, sier Hofgaard videre.

På Hellerud har korpset med dugnadskrefter bygget et lagerlokale til instrumenter, med skolens velsignelse. Men selv om skolen er et bra sted å øve, fritar ikke dette Bydel Sagene for kritikk, mener korpsets herrer.

– Dette er egentlig veldig synd. Ideelt sett ønsker vi oss tilbake til bydelen, hvor vi hører hjemme. Vi får ikke den lokale forankringen ved å øve på Hellerud, sier Hofgaard.

Demotiverende

Naalsund sier det rett ut. Den kalde skulderen til kulturbydelen er demotiverende.

– Det er ikke til å legge skjul på at viljen til å vise oss i bydelen ikke er like stor som før. Tidligere forsøkte vi å stille opp på diverse arrangement, samt marsjere i bydelsgatene. Rett og slett for å reklamere for oss selv. Vi kommer til å stille opp på 17. mai, men det blir sannsynligvis det eneste vi gjør i bydelen.

– Det blir vanskeligere å få til slik marsjering i Bjølsen-området, noe som er uheldig for rekrutteringen lokalt. Vi er stolte av Bjølsen-navnet og vi ønsker at bydelen skal være stolte av oss, tilføyer Hofgaard.

Andre korps

Sagene Janitsjarkorps har imidlertid fått en avtale om øvingslokaler i Sagene Festivitetshus.

– Vi er glade for at Sagene Janitsjarkorps etter mye arbeid med bydelen fikk en avtale om drift og leie av øvingslokaler i Sagene Festivitetshus. Vi kunne ha ønsket oss at bydelen deretter også hadde engasjert seg like sterkt i andre korps i bydelen, påpeker Hofgaard.

De har riktignok forståelse for at bydelen har få lokaler til disposisjon.

– Vi mener at bydelen og kommunen har et visst ansvar for å legge til rette for aktiviteter som vi driver med. At de ikke selv har lokaler, skjønner vi. Dilemmaet er kanskje at det ikke er plass til hvert enkelt korps. Det kan jeg forstå. Men bydelen kunne gitt oss råd og veiledning i prosessen. Alt har vært på vårt eget initiativ, ingen har hjulpet oss dit vi er nå, sier Hofgaard.

– Hjelpen vi har fått fra Bydel Sagene har vært tilnærma lik null, konkluderer Naalsund.

Adminstrasjonen i bydelen jobber med saken og vil ikke kommentere. BU-leder Per Overrein vil avvente til de har sagt sitt, får Østkantavisa opplyst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere