RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føler seg uthengt


KJENNER SEG IKKE IGJEN: Kjetil Mjøen Larssen, som er ny leder i Ekeberg Håndballklubb, føler at mye av kritikken klubben har fått den siste tiden er ufortjent. Her er herrelaget til Ekeberg Håndballklubb i aksjon ved en tidligere anledning
KJENNER SEG IKKE IGJEN: Kjetil Mjøen Larssen, som er ny leder i Ekeberg Håndballklubb, føler at mye av kritikken klubben har fått den siste tiden er ufortjent. Her er herrelaget til Ekeberg Håndballklubb i aksjon ved en tidligere anledning Foto: Arkivfoto
Ekeberg Håndballklubb føler seg utsatt for heksejakt etter at VG sist mandag meldte at tidligere leder av klubben, Rolf Fjeld, angivelig skal ha inngått en avtale med flere storspillere.

– Som leder i Ekeberg Håndballklubb skaffet Rolf Fjeld en avtale som ga nær en halv million kroner via Norsk Tipping. Samtidig fikk 56-åringen et omstridt lån fra klubben, skriver vg.no i en lengre sak som tar for seg grasrotandelen i Norsk tipping.


Føler seg uthengt

Avisen bruker Ekeberg håndballklubb som et tilfelle hvor grasrot-ordningen skal ha blitt misbrukt.

Det er klubben uenig i.

– Vi har ikke gjort noe galt, det er  ingen som er verken bedrageri- eller korrupsjonstiltalt hos oss. Vi føler oss hengt ut, og at denne saken er dratt ut av proporsjon så det holder, sier Kjetil Mjøen Larssen, som er ny leder i klubben.

Han påtok seg nylig vervet som leder under en ekstraordinær generalforsamling, mens Fjeld nå har tatt verv som styremedlem.

Rot i regnskapet

 I 2009 og 2010 fikk klubben anmerkninger Oslo idrettskrets på grunn av mangelfullt regnskap.

– Det er en kjensgjerning at regnskapene våre for 2009 og 2010 var rotete og mangelfulle, og Rolf Fjeld har brukt mye tid på å ordne opp i det. Vi har hatt en god dialog med Oslo idrettskrets, og har nettopp levert inn regnskapene for 2011, som skal være helt etter boken, sier Larssen.

En av anmerkningene gjaldt  tilfellet hvor Fjeld har fått et personlig lån av klubben på et betydelig beløp. Lånet er i strid med Norges idrettsforbunds regnskaps- og revisjonsbestemmelser.

– I en organisasjon skal pengene gå til formålet. Man  kan ikke bruke grasrotmidler, medlemsmidler eller offentlige midler til noe som ikke er i tråd med organisasjonens formål, sier generalsekretær Ingrid Tollånes i Oslo idrettskrets.

Larssen sier at klubbstyret var klar over lånet.

– Vi som satt i ledergruppen i fjor både var klar over det og står bak den avgjørelsen, sier klubblederen.

Fortsetter å eksistere

VG skrev også at Ekeberg Håndballklubbs regnskap var så mangelfulle at klubben nå står i fare for å bli kastet ut av Oslo idrettskrets.

Det avviser Tollånes.

– Vi kommer til å påse at pengene som er lånt fra klubben kommer inn igjen, et lån er et lån. Nå skal vi gå over regnskapet for 2011, og vi regner med at alt er i orden nå. Det er sjeldent at vi tar fra idrettslag  medlemskapet i Norges idrettsforbund. Vi prøver å hjelpe klubbene på beina igjen hvis det har gått skeis ett år eller to,  sier generalsekretæren.

De kommer ikke til å ta saken med de mangelfulle regnskapene fra 2009 og 2010 videre.

– Vi håper at klubben har lært av feilene de gjorde i 2009 og 2010, og at de jobber med å bedre sine rutiner fremover.

Storspillere

VG hevder at mesteparten av tippingen, hvor grasrotandelen gikk til Ekeberg Håndballklubb, foregikk etter avtale med en tippekiosken som er stengt grunnet mistanke om kampfiksing, som strekker seg helt tilbake til år 2000.

Det avviser klubben kjennskap til.

– Da grasrotandelen ble innført dro Rolf Fjeld rundt i flere kiosker og hengte opp lapper om at vi ønsket deres grasrotandel, sier Larssen.

Via en bekjent av Fjeld begynte også flere storspillere å gi sin grasrotandel til Ekeberg Håndballklubb.

– Da vi fikk den første utbetalingen fikk vi helt bakoversveis. Jeg kjenner ikke de det er snakk om, men i klubben skjønte vi at det kom til å bli spørsmål om de store tilskuddene, og Fjeld ga da beskjed om at vi ikke ønsket deres grasrotandel lengre. Da ble vår grasrotandel redusert kraftig, og har ligget stabilt på rundt 40.000 kroner i året siden da, sier Larssen.

LES OGSÅ: Nordstrand banket Glassverket

LES OGSÅ: BSK/NIF utklasset Viking light

LES OGSÅ: Fintesterk svenske debuterte for NIF

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere