*Nettavisen* Nyheter.

Flerbrukshall likevel?

Venstre har gjort kuvending og går likevel inn for prosjektering av en flerbrukshall når Nye Rommen skole skal bygges. Gledelig at det er flertall for dette nå, sier BU-leder Tore Ludt (SV).

ROMMEN: I 2008 starter byggingen av Nye Rommen skole. Det er planer om flerbrukshall, men H/Frp-byrådet bevilget ingen penger i 2007-budsjettet. "Kameratene" V og KrF støttet budsjettet, som var nedslående for hallbygging i Oslo. Ap og SV ble nedstemt når de foreslo å prosjektere og bevilge penger til et slikt anlegg.
Nå kan altså flertallet snu tilbake i favør av flerbrukshall. Det skjer etter at Venstre fikk støtte til et forslag om å gå inn for prosjektering, da skolebehovsplanen var oppe til behandling i kultur- og utdanningskomiteen.

Jubler forsiktig

Skuffelsen har vært stor i bydel Stovner over at flerbrukshallen så ut til å gå i vasken. Bydelsutvalgsleder Tore Ludt (SV) og lederen av idrettens samarbeidsutvalg, Norvald Mo, var nylig på såkalt deputasjon i kultur- og utdanningskomiteen på rådhuset. Der uttrykte de sin bekymring over mangelen på hallplass i bydelen. Bekymringsmeldingen ser ut til å ha hjulpet. Venstre kom med et forslag om at man prosjekterer hallen nå mens skoleplanleggingen er i gang.
Det er helt nødvendig at det i tilknytning til skolen må komme en idrettshall som gir elevene gode muligheter for fysisk aktivitet og som åpner for enda mer omfattende samarbeid mellom skolen og lokalmiljøet, sier Kjell Magne Veivåg, som sitter for Venstre i komiteen.
Venstre er for flerbrukshall, men stemte nei da saken var til budsjettbehandling i fjor vinter. SV, som hele tiden har gått inn for både prosjektering og bygging, støtter forslaget. Ap hadde et eget forslag, men vil trolig gå for Venstres forslag når saken kommer opp i neste bystyremøte. Dermed ser det ut til å bli flertall for å prosjektere nå.

Trenger midler

BU-leder Tore Ludt i bydel Stovner håper dette betyr at også kommunen stiller midler til selve byggingen, og ikke bare nøyer seg med å prosjektere hallen.
Nå håper jeg at de ikke bare forplikter seg til prosjektering, men også til bygging. Dette er et viktig og nødvendig skritt i riktig retning. En nødvendig forutsetning for at dette blir vedtatt i 2008-budsjettet, sier han.
Tror du Høyre og Frp også snur?

Det ville være rart hvis de ikke støttet dette forslaget. Det er en dårlig valgkampsak å si til befolkningen på Stovner at man ikke vil bygge flerbrukshall. Jeg og Norvald Mo ga klart uttrykk for hvor fornuftig en flerbrukshall er. Det er mulig det sank inn hos komiteen, sier Ludt.
Venstres Kjell Magne Veivåg er også optimist.
Alt kan gå i stå, men vi må ta dette steget nå. Å sette i gang prosjektering må det være midler til, selv om det foreløpig ikke er det til bygging. Vi klarer nok å overbevise Høyre og Frp. Alle som steller med skole i Oslo, skjønner at man ikke kan bygge uten et idrettsanlegg, sier Veivåg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.