RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere avganger for 80E-bussen


Bussaksjonen på Holmlia har gitt resultat. Det blir ny rutetabell for 80E-bussen. Tone Hermansen, Eva Pettersen og Eli Bjørneby aksjonerte lørdag 9. januar for hyppigere avganger - og det blir det. Foto: Aina Moberg
Bussaksjonen på Holmlia har gitt resultat. Det blir ny rutetabell for 80E-bussen. Tone Hermansen, Eva Pettersen og Eli Bjørneby aksjonerte lørdag 9. januar for hyppigere avganger - og det blir det. Foto: Aina Moberg
Første lørdag på nyåret ble det startet aksjon på Holmlia for å få hyppigere avganger på 80E-bussen. Fra 11. april blir det ny rutetabell.

HOLMLIA: – Den ferdige rutetabellen er ikke på plass enda, men det skal bli både flere og senere avganger på denne ekspressbussen, sier Gry Isberg i Ruter.

– Så innbyggerinitiativet har gitt resultat?

– Det er ikke bare på grunn av aksjonen vi nå utvider denne ruten betraktelig, vi har jobbet en stund med den, for vi ser behovet.

– Hvordan blir rutetabellen for 80E-bussen?

– Som sagt så er den ikke laget ennå, men den skal gjelde fra 11. april.

Litt etter kan informasjonssjef Gry Isberg gi flere detaljer.

– Vi følger opp noen av de ønskene aksjonistene har, men det må selvfølgelig være et passasjergrunnlag.

– Det blir ingen endringer nå på busstilbudet i helgene. Men vi strekker Holmlia-passasjerers sentrumsliv utover ettermiddagen og kvelden.

Første buss fra Åsbråten mot sentrum går klokken 06.18, og siste starter klokken 20.18. Utover igjen fra sentrum vil siste buss på hverdager gå klokken 23.46. Og vi snakker om halvtimesruter.

– Dette høres jo bra ut, men Holmlia-folk som får besøk av gjester fra sentrumsnære strøk, må sende dem tidlig hjem.

– Ja, her er det nok ikke passasjergrunnlag for utvidet rute.

Reaksjonen

– Gratulerer!

Nordstrands Blad kan informere Eli Bjørneby i aksjonskomiteen.

– Hva vet du som ikke vi vet? Er det riktig som vi har hørt rykter om at 80E-bussen skal få flere avganger?

Bekreftelsen gir et ubetinget jubelutbrudd.

– Er det sant? Vi har nemlig hørt noe.

Når gledesutbruddet har dempet seg noe, kommer bemerkningene.

– Vi er selvfølgelig superfornøyd over forbedringen, men vi vil fortsatt holde fokus på at vårt ønske er at Holmlia-folk skal få et tilbud tilsvarende de som bruker T-banen. Derfor kan vi ikke gi oss nå.

Inntil nå er det samlet inn 3.360 underskrifter som skal overrekkes bystyrepolitikerne. Torsdag (i dag) vil aksjonistene møte opp i bydelsutvalget.

– Her vil vi selvfølgelig uttrykke begeistring, men vil fortsatt be om hjelp og støtte for det vi mener er en selvfølgelighet - nemlig at vi på Holmlia skal ha et like godt tilbud som de som bor ved en T-bane.

Rutetabell på nett

De som vil ha konkret, ny rutetabell å forholde seg til, kan i god tid før 11. april gå inn på nettet og få alle avganger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere