*Nettavisen* Nyheter.

Flere barnehager på vei

Bydel Østensjø har åpnet fem nye barnehager i løpet av kort tid, og flere skal det bli.

ØSTENSJØ: I går gikk søknadsfristen til årets barnehageopptak ut. Hvor mange nye østensjøbarn som søker plass i hovedopptaket blir ikke klart før om et par uker, men det som er sikkert er at mange smårollinger allerede står på venteliste fra i fjor. Ved årsskiftet var tallet på rundt 200 barn. Til tross for dette ser man relativt lyst på barnehage-situasjonen i Bydel Østensjø.
I løpet av to-tre måneder har vi åpnet fem ny barnehager. Vi har halvert barnehagekøen i løpet av ett år, og håper å få fjernet den helt i 2006, uttalte lokalpolitiker Hanne Eldby (SV) stolt da Østensjø bydelsutvalg (BU) møttes i midten av februar.

Hun roste både unger og ansatte som har strukket seg langt i forbindelse med de midlertidige paviljongene som er kommet opp flere steder.

Nye barnehager

I november/desember i fjor åpnet bydelen Søndre Skøyen barnehage, Abildsø midlertidige barnehage og Rustad gård barnehage. I januar i år åpnet Goliaskogen og Holtet barnehager, som blir utvidet med enda flere plasser fra henholdsvis august og oktober i år.
Treskeveien og Bakkehavn barnehager utvider også, og i tillegg har bydelen allerede bestilt opp en ny barnehage-paviljong. Hvor den havner er ikke avgjort ennå, men på BU-møtet ble Paal Bergsvei 167b på Rustad/Langerud nevnt som et mulig alternativ. Denne tomten vurderes ifølge BU-papirene også som erstatningstomt for Storgården barnehage på Manglerud/Ryen, som må fraflyttes på grunn av høy luftforurensning. Steinborgveien 12-16 på Høyenhall er et annet alternativ som nevnes.

Forsinkelser

Mange av oppstartsdatoene på bydelens nye barnehager, eller barnehager som skal rehabiliteres/utvides har blitt skjøvet frem i tid tid av ulike grunner. Fremover gjelder dette blant annet Rønningjordet barnehage på Oppsal, der åpningen er utsatt fra desember 2006 til våren 2007.
Treskeveien barnehage på Manglerud skal som nevnt utvides og har fått ny ferdigstillelsesdato i midten av oktober i år. Dette er to måneder senere enn opprinnelig planlagt, men likevel to måneder tidligere enn forrige gjennomgang av bydelens barnehageplan viste.

Trenger nye lokaler

Barnehagene i Bøler kirke og Abildsø kapell trenger nye lokaler, om enn bare midlertidig.
Bøler kirke skal rives og erstattes av en ny og større kirke, og i byggeperioden trenger den private barnehagen et sted å være. Nøyaktig når dette blir er foreløpig usikkert, da det avhenger av når bystyret bevilger penger til bygging av det nye kirkesenteret.
Abildsø kapell skal også rives og gjenoppbygges, av Oslo Misjonskirke Betlehem, som kan glede småbarnsforeldre med at de legger opp til en større barnehage enn i dag når nybygget står ferdig høsten 2007.
Samtidig som nye barnehager åpner, er det også noen som må lukke dørene. Bydelen har fått beskjed om at Globusen barnehage på Ryen, som drives av Gospel Thrust International, nedlegges i juli i år. Her går det rundt 35 barn, hvorav i underkant av halvparten tilhører Bydel Østensjø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag