Flere blir ranet

Fungerende stasjonssjef Trond Vennatrø ved Manglerud politistasjon kommenterer krimstatistikken. FOTO: Trine Dahl-Johansen

Fungerende stasjonssjef Trond Vennatrø ved Manglerud politistasjon kommenterer krimstatistikken. FOTO: Trine Dahl-Johansen

Oslo har hatt nedgang på flere ulike kriminalitetsområder siste halvår. Men antallet ran og skadeverk går kraftig opp.

OSLO: I Oslo har antall ran og utpressing økt med over 30 prosent. Grovt tyveri fra person på offentlig sted (lommetyverier) er det vanligst enkeltstående lovbruddet i Oslo.

Halvårsrapport

Tallene er en del av datamaterialet, som oslopolitiet har brukt til å lage en rapport om kriminaliteten i Oslo første halvår 2009. I denne perioden ble det registrert 42 486 anmeldelser i Oslo politidistrikt. Dette er en økning på nesten fire prosent fra samme tid i fjor.

Vinningskriminaliteten utgjorde nesten 60 prosent av anmeldelsene, noe som er en økning på ni prosent.

Antall skadeverk økte med 22 prosent totalt for hele byen, men det ble registrert færre anmeldelser for vold og seksuallovbrudd.

Tagging

Økningen i skadeverk i Manglerud krets er knyttet opp mot T-banevognene og T-banestasjonene. Manglerud har ansvaret for området hvor T-banevognene kommer til reparasjon, og der blir tagger registrert, anmeldt og fjernet.

- Vi samler opp all tagging som skjer på T-banevogner i Oslo politidistrikt. Derfor har dette området økt det siste halvåret, sier fungerende stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Trond Vennatrø.

Oslopolitiet har nå satt i gang et arbeid for å bekjempe taggingen. Sentrum politistasjon har fått koordineringsansvaret.

Villainnbrudd øker

Når det gjelder anmeldelser av vinningskriminalitet, som grove tyverier fra villa og leilighet, har det vært en økning over hele Oslo.

- Den siste tiden har vi pågrepet flere personer av utenlandsk opprinnelse, som vi kan knytte til slike forhold, sier Vennatrø.

Når det gjelder narkotikaforbrytelser er det en nedgang i slike overtredelser i byen vår. Også voldsepisoder viser en nedgang på statistikken i forhold til i fjor.

Jobber med publikum

- Oppklaringsprosent og saksbehandlingstid er noe vi jobber med hele tiden. Vi prøver stadig for å forbedre oss. Vi er opptatt av at vi i politiet skal være helhetlige for publikum, sier Trond Vennatrø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.