Flere boliger og ny adkomst?

– Lite hensiktsmessig å skulle kjøre rundt hele nabolaget, for å komme seg inn til boligene fra nord, mener leder av byutviklingskomiteen, Øystein Sjøtveit (Frp)

KJELSÅS: Utbyggingen av og ved Rønningen Folkehøgskole, var oppe til behandling i byutviklingskomiteen i går kveld. Men saken ble utsatt.

– Det er to grunner til det. Det ene er at noen av komitemedlemmene er usikre på om det er hensiktsmessig med inn- og utkjøring fra både nord og syd. Førstnevnte til boliger, og sistnevnte til skolen. Kanskje er det mulig å få til en løsning med all inn- og utkjøring fra syd, via Myrerskogveien, og kanskje med nedkjøring til boligdelen gjennom tunnel til garasjeanlegg, før man kjører inn i siste del av Myrerskogveien inn til skolen? sier leder av byutviklingskomiteen, Øystein Sjøtveit (Frp).

LES OGSÅ: - Ikke stikk hodet i sanden

2004-forslag ikke "forkastet"

Han legger også til at adkomstforslaget fra 2004, over skolens egen grunn i skråningen fra Myrerskogveien heller ikke er «forkastet».

– Uansett, jeg mener det virker veldig lite hensiktsmessig å skulle kjøre rundt hele nabolaget, for å komme seg inn til boligene fra nord, sier Sjøtveit.

Større og flere boliger?

– Den andre grunnen til utsettelsen er at flere i komiteen også ønsker å vurdere nærmere om det er mulig å utnytte boligdelen mot nord bedre. Kanskje bygge noe høyere i høyden, for så å få større boenheter og kanskje også flere boenheter?

– Det vil jo bety et eventuelt mer lønnsomt utbyggingsprosjekt, og da kan det kanskje bli mulig med finansiering av annen type innkjøring til boligdelen, som nevnt ovenfor, sier Sjøtveit.

LES OGSÅ: BER FYLKESMANNEN OM HJELP

Opp igjen i oktober

Planen er ifølge Sjøtveit at saken skal opp i neste byutviklingskomite-møte, 16. oktober, og at det da blir tatt stilling til om ovennevnte vurderinger skal utredes nærmere. Skal saken utredes nærmere, så vil det ifølge Sjøtveit i hvertfall ta noen måneder, før saken eventuelt kan behandles på nytt av komitemedlemmene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.