RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere boliger på gang


Her fra et av de tomme byggene i Nydalsveien 16-26 hvor det kan bli nye boliger.
Her fra et av de tomme byggene i Nydalsveien 16-26 hvor det kan bli nye boliger.
Avantor AS er i støtet. Nå planlegger selskapet enda flere boliger og næringsvirksomhet i Nydalsveien 16 26.

NYDALEN: I henhold til prosjektleder Terje Løvold planlegger Avantor AS, 100 150 (10 12.000 kvadratmeter) nye boliger, rundt 3.000 kvadratmeter «handel» og resten til næringsvirksomhet i Nydalsveien 16 26. Til sammen skal rundt 45.000 kvadratmeter (TBRA) bebygges på tomten, hvis Avantor AS får det som de vil.

Boliger og grønt

I forrige møte i miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) ble varsel om regulering av nye boliger i Nydalsveien 16 26 behandlet. Komiteen stiller seg bak administrasjonens uttalelse tilbake til Cowi AS, som utarbeider reguleringsbiten på oppdrag fra Avantor AS.

Bydelen er positiv til at det bygges flere boliger i Nydalen. Likevel er det viktig at det også blir satt av grøntområder. Det er mangel på hensiktsmessige arealer til fritid og rekreasjon, sier leder av MPS-komiteen, Ivar Christiansen (Ap).

Ny kommunedelplan

Han viser også til tidligere vedtak i komiteen om at det bør utarbeides en ny kommunedelplan for Nydalen.

Den gamle planen er lite relevant i forhold til den utviklingen vi ser i Nydalen. Hensynet til de som skal bo i Nydalen, må gå foran hensyn til næringslivet, sier Christiansen.

Komiteen viser også til at boligområdene i Solsiden er plaget av støy fra Studentenes Hus og Kokkamokk, og at mulige støykonflikter ved kombinasjonen av boliger og næringsbygg må tas hensyn til i den videre planleggingen.

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Sameiet Solsiden 3 og 5 har protestert på planene for Nydalsveien 16 26, og at beboerne mener at videre prosjektering og utbygging i Nydalen må stoppes inntil en ny helhetlig plan for området er utarbeidet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere