RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere bruker trikk, T-bane og lokaltog


Oslo t-banedrift hadde en trafikkvekst på rundt 5 prosent i 2007.
Oslo t-banedrift hadde en trafikkvekst på rundt 5 prosent i 2007.
Oslo (NTB): Stadig flere bruker trikk og T-bane i Oslo, og lokaltogene på Østlandet er fullere enn noensinne, viser tall fra trafikkselskapene.

I 2006 benyttet 155 millioner passasjerer skinnebasert transportmiddel. Det var en økning på 4,4 prosent fra 2005. Tendensen fortsatte i fjor.

- Vi har hatt en gledelig høy trafikkvekst på rundt 5 prosent også i 2007, sier Øystein Svendsen, direktør i Oslo t-banedrift, til Dagsavisen.

Direktør Torild Skogsholm i Oslotrikken opplyser at stadig flere benytter trikk i hovedstaden, til tross for at fjoråret var preget av store veiarbeider som påvirket kollektivtrafikken. Også NSBs lokaltog var fullere i fjor enn tidligere.

- NSB økte passasjertallet tilsvarende 6.000 daglige bilreiser de åtte første månedene i 2007, sier kommunikasjonssjef Anne Rygg.

NSB har fått kjeft de siste årene for overfylte lokaltog i rushtiden. Fra og med neste uke blir det bedre. Da settes det inn 3.800 ekstra seter daglig på lokaltogene på Østlandet. Den største kapasitetsøkningen skjer på strekningen Oslo-Moss.

I likhet med NSB mener Oslo t-banedrift og Oslotrikken at det trengs større investeringer for å øke kapasiteten i tiden framover. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere