RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere bruker trikken

Fra oktober 2004 til oktober 2005 har antall reiser med Ljabrutrikken økt med 32 prosent.

Nordstrand: I oktober 2004 registrerte Oslotrikken 8348 reiser med linje 18 og 19 mellom sentrum og Ljabru. Ved tilsvarende telling i oktober 2005 var antall reiser steget til 11045. Det er en økning på 32 prosent.@Mtit:Redusert bilbruk

Grønn Linje Aksjon (GLA) Nordstrand, som jobber for å begrense gjennomgangstrafikken over Nordstrandsplatået, er godt fornøyde med at flere nå velger kollektive løsninger.

Vi ønsker oss et godt og trygt nærmiljø, og har i flere år jobbet med å få redusert biltrafikken over Nordstrandsplatået. Spesielt ved å få begrenset hastigheten og gjennomkjøringen, men også ved å oppfordre flere i området til å gå, bruke trikk eller ta bussen, sier Hallvard Vassbotn i GLA Nordstrand.Han har registrert kortere køer i Ekebergveien i ettermiddagsrushet og er svært positiv til tallene fra Oslotrikken. Dette tyder på at lokale beboere har begynt å ta et ansvar for å redusere sin bilbruk.@Mtit:Hyppigere avganger@Tekst.u.innrykk:Vassbotn mener det er de nye, hyppigere trikkeavgangene som har gitt den positive effekten.

Dette bør følges opp videre ved å bedre tilbudet og antallet avganger også på andre strekninger, for eksempel for buss og T-bane til og fra Mortensrud, fortsetter Vassbotn.

Politikerne og veimyndigheter bør følge opp vedtak fra bystyret i 2000 om å innføre tiltak for også å redusere gjennomgangstrafikken i området, mener Hallvard Vassbotn i GLA Nordstrand.

Rullende suksess

Pressetalsmann i Oslo Sporvognsdrift, Cato Asperud, er stolt av økningen i antall reisende med trikken.

Dette er et bevis på at vi har lyktes i å bedre kollektivtransportens renommé, og viser samtidig at innføringen av Rullende Fortau fra oktober 2005 var en suksess. Vi har imidlertid en jobb å gjøre for å lette forholdene ved overgang mellom linjene 18 og 19 på Holtet mot Ljabru. Etter at anleggsarbeidene i Oslogate er ferdig har det blitt bedre, og vi ser frem til ytterligere forbedret punktlighet ved innføring av rushtidsbom i Oslogate til våren. Asperud sier Trikken ellers har hatt økning på samtlige linjer, og hadde samlet sett nesten 10 prosent flere reisende i 2005 enn i 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere