RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange busser: Selv før utvidelsen var det tett busstrafik inn på havneområdet, nå økes antallet til 70 busser på en og en halv time.foto: Simen sundsbø
Mange busser: Selv før utvidelsen var det tett busstrafik inn på havneområdet, nå økes antallet til 70 busser på en og en halv time.foto: Simen sundsbø

Flere busser får kjøre snarvei

Ruters busser har de siste ukene fått lov til å kjøre gjennom Havneområdet, nå får også Nettbuss tilgang til snarveien.

MOSSEVEIEN: Etter trafikkomleggingen i Bjørvika må all trafikk fra mosseveien gjennom to rundkjøringer, dette har skapt lange køer og treg trafikk.

Av denne grunnen har Ruters busser fått tilatelse til å kjøre gjennom havna for å ungå morgen rushet. Nå får også Nettbuss kjøre gjennom havna.

Få busser

I følge Svein Røed er det kun snakk om 8-9 busser fra nettbuss hver morgen, men sammen med Ruter blir det i alt 70 busser som slipper å kjøre inn i rundkjøringene mellom halv åtte og ni.

Det kan være nok til at bilister merker det i form av mindre kø.

LES OGSÅ: Busskaos ved Operaen

Gode erfaringer

Røed forteller at det går veldig bra å kjøre busser gjennom havna, og at det er de gode erfaringene med Ruters busser som ligger til grunn for utvidelsen med Nettbuss.

Trafikken i havna har gått så bra at de har fjernet en av de syv kontrolpostene som skal passe på trafikken.

NSB er fortsatt utenfor

I følge Røed har ikke NSB forsøkt å få en avtale for busser som erstatter tog. Det kan bety mye tid i kø gjennom rundkjøringene for togpassasjerer om tog blir innstillt.

Nordstrands Blad har snakket med NSB. De bekrefter at de ikke har noen avtale, men sier at de nå skal utrede om de kan få tilgang til havneveien for sine erstatningsbusser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere