RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SYNLIG: Tross en rekke dødsulykker i trafikken går antall personskader ned. Stasjonssjef Gro Smedsrud har en rekke gode råd til fotgjengere, syklister og bilister når vi nå nærmer oss vinter.
SYNLIG: Tross en rekke dødsulykker i trafikken går antall personskader ned. Stasjonssjef Gro Smedsrud har en rekke gode råd til fotgjengere, syklister og bilister når vi nå nærmer oss vinter. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Flere dødsulykker – Færre personskader

Fem av seks dødsulykker i Oslo-trafikken har skjedd i våre bydeler. Politiet mener det er tilfeldig, og har gode råd til alle trafikanter.

ABILDSØ: I løpet av noen uker har flere mennesker omkommet i trafikken på veiene i våre bydeler (se faktaboks). Politiet ser på ulykkene som enkeltstående hendelser med svært ulike årsaker.

– Ulykkene har skjedd på motorvei og småveier til ulike tider på døgnet. Det er vanskelig å sette inn noen spesielle tiltak på bakgrunn av disse ulykkene, men vi skal fortsette å være synlige og gripe inn der vi avdekker uforsvarlige atferd i trafikken, forsikrer stasjonssjef Gro Smedsrud på Manglerud politistasjon.

LES FLERE NYHETER OM BIL OG TRAFIKK HER

Færre personskader

Sammenliknet med andre stasjonskretser i Oslo har Manglerud politikrets ikke mange ulykker, vanligvis, til tross for to tunge europaveier.

– Våre patruljer ser aggressiv kjøring, høy hastighet og avdekker mye ruspåvirket kjøring, men sammenliknet med i fjor har det vært en nedgang i antall personskadeulykker, fra 87 til 81 per 1. oktober, sier Smedsrud.

Husk refleks!

Det går ubønnhørlig mot ny vinter og mørketid og Smedsrud har oppfordringer til alle trafikanter.

– Det er viktig at foreldre, også etter at Aksjon skolestart, er observante og ikke glemmer sitt ansvar på skoleveien, sier Smedsrud.

Hun reagerer på noen syklister som hun mener er en fare for seg selv og andre.

– Enkelte sykler som om de er i en konkurranse, kjører på rødt lys og viser ikke hensyn. Nå når det blir mørkt er det viktig at syklistene bruker lys og helst refleksvester/-jakker, oppfordrer Smedsrud.

Oppfordringen om refleksbruk går også til forgjengere.

– Finn fram refleksvesten og bruk den når du går tur! Nå når det nærmer seg halloween er det også viktig at foreldre fester refleks på de mørkkledde og oppspilte barna som ferdes langs veiene.

Fjern dugg og is!

Hver vinter skjer det ulykker med utenlandske trailere som ikke har gode nok dekk. Dette bekymrer Smedsrud.

– Jeg er bekymret for utenlandske trailere som kommer hit uten å være skodd for norske vinterveier. Vi avdekker dessverre også en del kjøring i ruspåvirket tilstand blant disse førerne, sier hun.

Smedsrud ber også bilister om å ta seg tid på morgenen til å skrape vindusrutene for is og fjerne dugg.

– Avdekker vi slik kjøring, beslaglegger vi førerkortet på stedet, sier hun

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere