RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere drikker alkohol før kjøreturen på vestkanten


HOLDNINGER: Transportøkonomisk institutt tror det handler om holdninger til alkohol, når flere på vestkanten oppgir at de kan drikke i timene før de kjører bil.
HOLDNINGER: Transportøkonomisk institutt tror det handler om holdninger til alkohol, når flere på vestkanten oppgir at de kan drikke i timene før de kjører bil. Foto: Arkivfoto: Alexander Synstad
I Oslo vest er det langt flere enn gjennomsnittet som drikker alkohol og beregner seg fram til når man tror at man kan sette seg bak rattet.

OSLO: Mens 16 prosent svarer ja på spørsmål om det hender man drikker alkohol noen timer før kjøring og beregner når man er under promillegrensen, svarer 34 prosent det samme i Asker og Bærum, viser en undersøkelse Ipsos MMI har gjort på oppdrag for Gjensidige, skriver VG.

I Oslo vest svarer 25 prosent det samme, mens andelen som noen ganger drikker i timene før bilkjøring, er 19 prosent i Oslo øst.

– Jeg tror det har litt å gjøre med holdningen til alkohol. I Oslo vest og Asker og Bærum har man nok et litt mer kontinentalt drikkemønster hvor det blir litt mer vin på hverdager, og da kommer vi opp i slike situasjoner. Man tenker kanskje at jeg kan ta et glass vin til maten siden jeg ikke skal kjøre før sent på kvelden, sier forskningsleder Torkel Bjørnskau ved transportsikkerhet ved Transportøkonomisk institutt.

LES OGSÅ:

Tollere fant 145 kg kokain i banankasser

120.000 kollektkroner borte fra kirke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere