RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OFFER: Jens E. Lange og Grünerløkka Frp er blitt offer for e-posthacking. En svindler som utgir seg for å være Lange har tatt kontroll over lokallagets Hotmail-konto og ber folk om å sende penger.
OFFER: Jens E. Lange og Grünerløkka Frp er blitt offer for e-posthacking. En svindler som utgir seg for å være Lange har tatt kontroll over lokallagets Hotmail-konto og ber folk om å sende penger. Foto: FOTO: SIMEN SUNDSBØ

Flere hundre mottok «tiggerbrev» fra Frp

Østkantavisa fikk mandag morgen en noe spesiell e-post fra Grünerløkka Frp der gruppelederen ba om å få 1.200 euro.

GRÜNERLØKKA: «Hvordan gjør du? Jeg er så lei jeg ikke informere deg om min reise til Madrid Spania for å besøke min syke tante som er i ferd med å få en operasjon».

Slik begynner e-posten som er blitt sendt ut til hundrevis av kontakter på Grünerløkka Frps e-postkonto. Videre legger avsenderen ut at han er blitt frastjålet alle verdisaker, og nå trenger hjelp.

Del på Facebook

Ber om 10.000 kr

«Jeg vil like deg å hjelpe meg snarest med summen på 1.200 euro for å sortere ut min hotellet regninger og komme meg hjem. Jeg vil sette pris på hva du har råd, skal jeg betale deg tilbake så snart jeg kommer tilbake», står det i e-posten. Videre følger detaljer om hvordan pengene skal overføres.

E-posten er tilsynelatende undertegnet av Grünerløkka Frps gruppeleder i bydelsutvalget Jens E. Lange.

Hacket e-post

Jens E. Lange sier at lokallagets konto er blitt hacket og at han er kjent med problemet.

– En kamerat i Barcelona har kommunisert med hackerne, sier Lange. Kameraten reagerte på språket i e-posten, som bærer veldig preg av å ha blitt oversatt fra engelsk til norsk av dataprogrammet Google translate. Ifølge Lange hadde hackerne skyldt på at de skrev på spansk tastatur.

– Det er kanskje dumt å ha en Hotmail-konto, sier Lange.

Kontoen ble opprettet for omtrent 20 år siden som en felleskonto for bydelsutvalgsgruppa til Grünerløkka Frp.

Sperret kontoen

Ifølge Lange har kontoen mange hundre kontakter og han frykter nå negative konsekvenser.

– Det tar seg dårlig ut at gruppelederen roter seg bort i Spania, sier Lange. Han tror ikke det er politiske motiver bak hackingen. Kontoen er blitt sperret og Microsoft er blitt varslet. Etter valget vil Frp vurdere å gå over til et annet mailsystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere