*Nettavisen* Nyheter.

Flere innbrudd i februar

Etter en rolig januar, har det vært flere innbrudd i Sørøst-Oslo i februar.

Mens det var ganske stille på innbruddsfronten i januar, kan Manglerud-politiet melde at det har tatt seg opp nå i februar.

MANGLERUD POLITIKRETS: I januar hadde Manglerud-politiet bare 4-5 meldinger om innbrudd i distriktet. Det er usedvanlig lite.

– Men nå i februar har det vært langt flere. Bare denne uken har det vært en del, sier Morten Østraat, leder av ordensavdelingen på Manglerud politistasjon.

I januar ble det pågrepet tre albanere på Tveita.

– Vi vet jo at når noen blir tatt, blir det gjerne roligere en stund, men så tar det seg opp igjen, sier Østraat.

Han presiserer at det ikke bare er utlendinger som står for innbruddene.

– Vi har jo også en del lokale gjengangere.

Han oppfordrer folk til å ikke ha lommebøker, nøkler og dyre jakker liggende lett synlig og tilgjengelig.

Les også: Svenske innbruddsbander på tokt i Oslo

Innbrudd i tomt hus

LJAN: Midt på formiddagen gikk alarmen i et hus i Gladvollveien på Ljan. En rute var knust i det tomme huset. Politiet gikk spor, men dette ble negativt.

Innbrudd mens folk var hjemme

ABILDSØ: Mens det var folk hjemme, tok en person seg inn i et hus på Abildsø torsdag formiddag. Vedkommende hadde kommet seg inn gjennom en åpen dør.

Innbrudd hos tannlegen

HOLMLIA: Torsdag kveld gikk alarmen hos tannlegen på Holmlia senter. Da politi og vekter kom til stedet, ble de møtt av en dør som var brutt opp, og det var rotet en del. Ingen personer var å se.

Forsvant med tre pappesker

HOLTET: Klokken 01.20 natt til fredag gikk alarmen hos Jacobs på Holtet. Vitne har fortalt at det ble observert en hvit kassebil som kjørte inntil forretningen. To personer skal være sett bære ut tre pappesker, og så forsvant bilen.

– Vi håper at videobilder kan hjelpe oss her, og vi har jo også et vitne, sier ordenssjef Mortens Østraat på Manglerud politistasjon.

– Vi er selvfølgelig også interessert i å komme i kontakt med flere vitner som var i området, sier Østraat.

Utforkjøringer

MORTENSRUD/KLEMETSRUD: Med snøfall kommer ofte glatt føre. Det ble merkbart onsdag kveld. I løpet av en times tid måtte politiet ta seg av to utforkjøringer. Den ene var i Maurtuveien på Klemetsrud hvor en bil hadde kjørt ut. Da politiet kom til stedet, satt fører fortsatt i bilen, men var uskadd.

Den andre utforkjøringen var i Mortensrudveien ved Kantarellen terrasse. Heller ikke her noen personskade, men mye tydet på at for høy fart i forhold til føret var en sterkt medvirkende årsak tiul at det gikk galt.

Forrige politilogg: Hærverk, nasking, vinglete kjøring, tørrkoking og fyllekjøring

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.