Flere innbrudd i nyttårshelgen

 

 

Frem til mandag var det innrapportert 7 innbrudd i bydelene Ullern og Vestre Aker.

OSLO VEST: Fem av innbruddene er konsentrert i et område fra Slemdal mot Smestad. To av disse var i Heyerdahls vei. Videre var det innbrudd i Frognerseterveien, Guldbergs vei og Borgenveien.

De to øvrige innbruddene ble begått i Finnhaugveien på Røa og i Tyribakken på Furulund.

Les om flere innbruddsbølger i desember

Hovedsakelig smykker

– I stor grad er det snakk om innbrudd som blir begått gjennom at tyvene tar seg inn i 2. etasje i husene og de stjeler hovedsakelig smykker. I en del av disse tilfellene blir ikke alarmen utløst da andre etasje ofte ikke er alarmert, sier politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon, som tross disse innbruddene opplever at folk bryr seg.

– Naboer er blitt flinkere til å passe på hverandre og varsle når de ser noe mistenkelig. De er i det hele tatt blitt mer observante, sier Kaldal.

Samarbeid med vektere

Politiet samarbeider med vekterne for å nå raskere frem til stedene hvor innbruddene skjer.

– Politi og vektere har fokus på dette med responstid fra en alarm eventuelt blir utløst til vekter kommer og politi blir varslet. Det gir større muligheter for å pågripe tyvene, sier Kaldal.

Intensiverer patruljering

Stasjonssjef ved Majorstua politistasjon, Arne Solberg, informerer om at patruljeringen i vårt distrikt har høy prioritet.

– Politiet intensiverer patruljeringen. Vi har mange biler ute, også sivile biler. Vi bruker mye ressurser på dette, sier Solberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.