500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Flere jenter på jakt

I år er det større sjanse enn noensinne å treffe kvinnelige jegere under høstjakta.

Oslo: Jakt er også for kvinner. De siste årene er det lagt bedre til rette og blitt letter å ta det første steget, sier Annette Folkedal som er kvinnekontakt hos Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) i Oslo.

Onsdag starter småviltjakta og NJFF melder at antallet jenter som løser jegeravgiften nesten er doblet på ti år.

Egen kvinnesatsing

For jaktåret 2007/08 utgjorde kvinnene 6,5 prosent av dem som løste jegeravgift. Av alle som besto jegerprøven, var 23 prosent kvinner.

En del kvinner synes det er litt skummelt hvis det er mange drevne mannfolk til stedet. Derfor har vi mange tilrettelagte aktiviteter kun for kvinner, sier Folkedal.

NJFFs egen kvinnesatsing «Opptur jenter, jakt og fiske» tar sikte på å gi jenter egne kurs og aktiviteter, blant annet i jakt og fiske, skytekvelder for kvinner, opplæringsjakt og kurs i partering og tilbereding.

Nettverk i fylkene.

Hvert fylkeslag i NJFF har sin egen kvinnekontakt, som jobber for å stimulere til aktivitet og koordinere foreningens virksomhet.
NJFFs fylkeslag i Oslo har 5176 medlemmer. Av disse er 630 kvinner, noe som representerer en økning på rundt 100 fra i fjor.
Jeg synes dette er veldig gledelig. Jakt og fiske er aktiviteter som burde appellere til begge kjønn, selv om det tradisjonelt har vært mannsdominert, sier Olaf Schjøll som er fylkessekretær i NJFF.
Totalt har NJFF 108 400 medlemmer på landsbasis. Av disse er 11 100 kvinner.
Er du jente og interessert i jakt, får du mer informasjon hos NJFF.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto