RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere kommunale boliger i Oslo?

Skal vi få en lovfestet rett til bolig. Uten at det blir en lovfestet vil mange falle utenfor det ordinære boligmarket. Som beboer på Sagene stiller jeg meg ofte spørsmål om hvem har egentlig råd til å bo i Oslo indre øst? Tiden er overmoden for å stille dette spørsmålet. Jeg møter daglig unge mennesker som må flytte fra Bydel Sagene fordi de ikke har råd til å skaffe seg leilighet her. Jeg har hørt motargumentene. Det er ingen folkerett å bo i Oslo. Har du ikke penger, kan du flytte mer usentralt hvor det er billigere boliger. Og kommunen selger ut leiligheter. I 2005 ble hele 231 kommunale boliger solgt og samme år kjøpte kommunen 23 boliger. Slå den!
Tiden for sosial boligbygging er dessverre forbi. Men vi trenger kommunale boliger, rimelige utleieboliger i tillegg til selveierleiligheter på Torshov. Vi ønsker mangfold her i strøket hvor det er rom for ulike typer mennesker. Et flerkulturelt og spennende bomiljø hvor mennesker skal føle seg hjemme.
Det er noe som må ligge i bunnen når vi snakker om et levende og spennende nærmiljø. Selv om det kanskje ikke er noen folkerett å bo på Torshov, håper jeg inderlig at vi har ulike typer boliger så vi kan beholde mangfoldet! Det er en folkerett å kunne ha bolig, men hvor? Det er også viktig å trekke inn i debatten!
Knut S. Bakken (Ap)
BU- og bystyrekandidat, Sagene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere