*Nettavisen* Nyheter.

Flere kvalifiserte lærere til Gran skole

Assisterende rektor Trond Nilsen registrerer at Gran skole har fått flere søkere.

Få lærere søker seg til østkantskolene. Derfor har Gran skole fått tildelt en tiltakspakke for å rekruttere flere kvalifiserte lærere.

FURUSET: Gran skole er en av åtte skoler på østkanten som har blitt valgt ut som pilotskole i en tiltakspakke for rekruttering av lærere.

Skolen har hatt store problemer med å rekruttere lærere, og med tiltakspakken kan skolen heve lønnen tre lønnstrinn etter ansiennitet, de kan betale praktisk-pedagogisk utdanning og permisjon til lærerne.

Men den aller største frynsegoden er nedbetaling av studielånet til nyutdannede lærere på opptil 50 000 kroner dersom de binder seg til å jobbe på skolen i to år.

Assisterende rektor Trond Nilsen er veldig fornøyd med at skolen har fått tiltakspakken. Han mener at det er en del skoler i Groruddalen som trenger ekstra hjelp til rekruttering av lærere.

- Det er for få søkere på lærerstillingene her, så pakken hjelper oss med å få et tilfang av søkere på linje med sentrumsskolene, sier Nilsen.

Underkvalifisert personell

I følge Nilsen er det mange som søker seg inn på lærerstillingene ved skolen allerede etter endt videregående, og han har derfor etterspurt mer kvalifiserte lærere.

- Det er viktig at også østkantskolene får gode lærere, og det er generelt en del lærere i skolene som ikke nødvendigvis er utdannet lærere. Derfor gjør denne pakken det mer attraktivt for nyutdannede lærere å søke seg inn på skolen selv om den ligger litt utenfor sentrum.

Unik tilbudspakke

Tiltakspakken kom i utgangspunktet som et forslag fra politikerne og utdanningsetaten, og er blitt et samarbeid mellom disse og Utdanningsforbundet. De er redd for at forskjellene mellom skolene vil bli større i tiden som kommer, og hjelper derfor skolene med størst rekrutteringsproblemer ved å tilby dem rekrutteringspakken.

Nilsen synes det er veldig flott at såpass sentrale skoler som Gran får samme fohold som en avsidesliggende skole i Finnmark.

- I og med at vi har mange forskjellige minoriteter på skolen er det desto viktigere med høyt kvalifiserte lærere som kan gi alle elevene god og tilrettelagt undervisning.

Litt for sent

Nilsen er svært fornøyd med at Gran er en av skolene som har fått tiltakspakken, og de har i den anledning utlyst stillinger i Aftenposten for å vekke interesse og få flere søkere.

- Vi har høstet litt frukter av tiltakspakken ved at vi har fått flere søkere, sier Nilsen.

Allikevel er det en liten hake ved tiltakspakken, for Nilsen skulle gjerne sett at pakken hadde kommet litt tidligere.

- Rekrutteringspakken kom først for et par uker siden, og det var etter vi hadde lyst ut en del stillinger. Hadde vi fått tiltakspakken litt tidligere hadde det sikkert vært enda flere som hadde søkt, sier Nilsen.

Større rekruttering

- Gran skole er fortsatt i ansettelsesprosessen, så de som søker nå blir tilbudt pakken, men det er ikke sikkert de som søker neste år får samme tilbud, sier Nilsen.

Han understreker at det bare er et prøveprosjekt, og om det fungerer er det et viktig bidrag til rekrutteringen av lærere i østkantskolene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.