RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere lærere i klasserommene!

SV vil fortsette å utvikle den norske fellesskolen. For å sikre at alle elever skal bli sett og få den oppfølgingen de trenger vil SV innføre en lovbestemt minstenorm for antall lærere i forhold til elever på hver skole.

SVs forslag om et nasjonalt lærerløft sikrer at hver skole totalt skal ha èn lærer per 15 elever på 1.-4. trinn og èn lærer per 20 elever fra 5.-10. trinn. Dersom elevtallet på skolen øker, skal også ressursene øke. Dette betyr at alle elever og foreldre i Norge kan føle seg trygge på at det er nok lærere på skolen til å drive god undervisning. Hver elev skal bli sett i klasserommet og få tett oppfølging og utfordringer på sitt nivå.

I Oslo har SV blitt nedstemt hvert år av Høyre/ Frp og de andre borgerlige partiene når vi har foreslått ekstra penger til skolen. Det står heller ingen steder i Høyres program at skolene skal få mer penger. I Høyres kapittel om skole heter det snarere at norsk skole ikke oppnår «så gode resultater som innsatsen i form av penger og lærekrefter skulle tilsi». Frp og Høyres skolebyråd i Oslo, Torger Ødegaard (H) har tidligere avvist sammenhengen mellom flere lærere og bedre læring. Høyres manglende tro på mer ressurser i skolen var tydelig i forrige regjeringsperiode da antallet lærerårsverk sank og det ble færre lærere per elev. Med SV har det blitt 4000 flere lærere i grunnskolen og flere lærere per elev.

Vi har snudd den negative trenden fra forrige periode, da det ble færre årsverk i skolen. De rødgrønne har satsa på både lærerne og en bedre skoledag. Det barna trenger nå er flere lærere i klasserommene. Det har SV tenkt å gi dem.Heikki Holmås

Leder Oslo SV

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere