RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere meldinger til barnevernet


Preben Winger i bydelsadministrasjonen forteller at hittil i år har bekymringsmeldinger til barnevernstjenesten økt med hele 25% - her med seksjonssjef for barneverntjenesten i Nordre Aker, Inger Øiseth.
Preben Winger i bydelsadministrasjonen forteller at hittil i år har bekymringsmeldinger til barnevernstjenesten økt med hele 25% - her med seksjonssjef for barneverntjenesten i Nordre Aker, Inger Øiseth. Foto: Foto: kristin Haga
Saken om Christoffer (8) som døde etter vold, gjør at folk føler mer ansvar for å melde ifra. Det tror bydelens Preben Winger.

NORDRE AKER: I løpet av årets første ni måneder har bekymringsmeldingene til Nordre Akers Barnevernstjeneste økt med hele 25 prosent – i alt 141 meldinger i denne perioden. 26 av disse er henlagt av ulike årsaker, mens det for de andre er opprettet undersøkelsessaker av barnevernstjenesten.

Ansvar

Preben Winger i bydelsadministrasjonen forteller at det er flere grunner til den store økningen, men forteller også at flere av meldingene handler om vold mot barn. – Og Vestfold-saken med en gutt som døde etter å ha blitt utsatt for vold i hjemmet har nok vært en vekker, og gjort at terskelen for å melde ifra om bekymringer har blitt lavere.

– Saken har jo vært med å sette fokus på at det er alles ansvar å melde ifra til barneverntjenesten hvis det er mistanke om at barn ikke har det bra og blir utsatt for vold eller omsorgssvikt, sier Winger.

I tillegg trekker han frem at bydelen stadig vokser – vi blir flere og flere. Og Nordre Aker, som de andre bydelene, har også fattige og mindre ressurssterke familier som sliter.

– Vi opplever at det blant i Studentbyen bor mange med dårlig råd, og ofte minoritetsfamilier uten særlig nettverk. Flere av disse familiene sliter veldig, og det har også vært saker med vol innen dette miljøet. Generelt burde mange av barnevernssakene umiddelbart blitt fanget opp av psykiatrien, men ventelistene er dessverre ofte for lange, sier en bekymret Winger.

Men det er også barnevernssaker blant såkalte ressurssterke familier i Nordre Aker.

Ikke tid til barna

– Vi har blant annet en økning i saker med foreldre som ikke greier å samarbeide etter å ha skilt lag – og det kan ofte bli veldig langvarige konflikter. Vi ser også at «kravene» til vellykkethet hos de voksne er med å gjøre at flere foreldre rett og slett ikke har nok tid til barna sine! Han legger til at som oftest er det politi, barnevernsvakta, foreldre/foresatte eller andre offentlige instanser som melder fra til barnevernet.

– Men vi er glade for at i de aller fleste sakene så klarer barneverntjenesten å gi god hjelp og støtte til familiene, slik at utivklingen endrer seg til det bedre, avslutter Winger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere