RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere menn pågrepet for gullsmedran


Flere menn skal onsdag være pågrepet for det brutale ranet av gullsmeden Sheikh Enterprises i slutten av mars.
Flere menn skal onsdag være pågrepet for det brutale ranet av gullsmeden Sheikh Enterprises i slutten av mars. Foto: Foto: Jørgen Berge, Nettavisen
Politiet skal ha overvåket en gruppe menn i Stockholm i over tre uker. Nå er de pågrepet mistenkt for gullsmedranet på Grønland.

GRØNLAND/STOCKHOLM: Det er VG som onsdag skriver at flere menn nå skal være pågrepet i en politiaksjon i Stockholm. Norsk politi skal ha bidratt i den omfattende aksjonen.

– Jeg kan bekrefte at det pågår pågripelser og at vi har folk i Sverige. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken av hensyn til etterforskningen, sier politiinspektør Einar Aas ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.

Operasjonen skal ha vært nøye planlagt, og politiet slo til mot flere adresser i den svenske hovedstaden natt til onsdag og i løpet av dagen i dag.

Politiet jakter fortsatt på flere personer som de knytter til ranet av gullsmedbutikken Sheikh Enterprises lørdag 29. mars i år.

Brutalt

Politiet anser ranet som særdeles brutalt. Det ble blant annet brukt skytevåpen, og skutt utenfor butikken i forbindelse med ranet, som skjedde midt på dagen en lørdag.

Kort tid etter ranet ble en bil funnet brennende i Vahls gate, få kvartaler unna gullsmeden. Politiet gikk like etter ranet ut og etterlyste fire menn.

Det er ikke kjent hvor mange som er pågrepet i aksjonen i Stockholm det siste døgnet.

LES OGSÅ: Politiet etterlyser kunder etter ran av gullsmedbutikk

Konkurs

Sheikh Enterprises, ble tidligere i dag slått konkurs.

Bakgrunnen for begjæringen om konkurs skal være at Sheikh Enterprises skylder 12,8 millioner kroner i moms, skatt og toll, som følge av uriktig beregnet merverdiavgift ved innførsel av gullvarer fra Dubai.

LES OGSÅ:

Sjekk hvem politiet reddet fra den sikre død

Én person omkom etter påkjørsel av toget

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere