*Nettavisen* Nyheter.

Flere ødeleggelser i Hvervenbukta

Forrige uke skrev vi om hærverk i Hvervenbukta. Denne formen for ødeleggelser har opprørt brukere av området.

Det er flott at dere tar opp denne saken, var det flere som ringte oss og sa. Men det er mere som er ødelagt enn det dere omtaler, fortalte en mann. Og dette bekrefter Ingvald Bore som først tipset oss om saken.

Reparasjon nå!

Det som alle som har ringt oss har poengtert er at de håper Friluftsetaten griper tak i saken nå. For som de sier - om det blir stående slik, vil det ha en smitteeffekt og hærverket vil bare fortsette. Da blir det mye dyrere å sette det istand igjen.

Skal repareres

Denne saken var jeg borti før jul, og da mener jeg å huske at våre fagfolk sa at reparasjoner skal være gjort før sommersesongen, sier Anne Aakervik i Friluftsetaten.
Men betyr dette at de som bruker området nå på vinterstid ikke kan ta en pust på benker? Mange går jo gangveien mellom Hvervenbukta og Fiskevollbukta. Flere er gamle og har behov for å sette seg nedpå.
Dette må jeg ta opp med fagfolkene våre. Jeg kommer tilbake til saken, sier informasjonssjefen.

Anmeldt

Dagen etter har Anne Aakervik følgende melding:
Friluftsetaten er naturligvis kjent med hærverket på Hvervenbukta. To personer er anmeldt for det. Friluftsetaten har purret både skriftlig og telefonisk for å få fortgang i politisaken, men så vidt vi kjenner til, er det ikke foretatt pågripelser ennå.

Til våren

Og informasjonssjefen fortsetter:
Vi syns det er veldig synd at fellesskapets verdier ødelegges på denne måten. Det er ikke lett å finne penger til å erstatte og reparere slike kostbare ødeleggelser - i allfall ikke uten at det går på bekostning av andre, prioriterte oppgaver. Vi kan imidlertid love at bordene og benkene blir reparert på våren, kanskje allerede i mars. De øvrige ødeleggelsene kan vi foreløpig ikke si noe helt sikkert om når vi får tatt tak i. (Januar er tiden for detaljbudsjettering og arbeidsplanlegging for året). Dette må vi få litt mer tid på oss til å se nærmere på.

Oppsyn

Jeg kan legge til at vi nå vil ha spesielt oppsyn med området, men vi kan selvfølgelig ikke være der kontinuerlig. Men er det noen som oppdager nye ødeleggelser eller kan gi oss tips om de ser noen, så kontakt med oss i Friluftsetaten, sier informasjonssjefen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.