RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere på trygd


Høyrepolitiker, Rune Aale Hansen.
Høyrepolitiker, Rune Aale Hansen.
Antallet sosialklienter i Bydel St. Hanshaugen har steget kraftig i januar. Bydelen forbereder seg på økt trykk.

St. Hanshaugen: Rotet i NAV gjør at bydelens administrasjon ikke aner hvor mange som kommer til å trenge hjelp i månedene fremover.

Det eneste som synes sikkert er at antallet hjelpetrengende kommer til å øke kraftig, sier bydelspolitiker Rune Aale Hansen (H).

Få folk i jobb

Han har snakket med ansatte i bydelen som nå forbereder seg på måneder med stort trykk. Ledigheten i bydelen har allerede økt kraftig bare i januar.

Riktignok er det ofte sesongsvingninger på ledighetstallene, men de som er kommet nå er urovekkende. Dette er ikke helt uventet. Fra Høyre sin side har vi derfor vært opptatt av å styrke innsatsen knyttet til "kvalifiseringsarbeid" - det å få folk i jobb, sier Rune Aale Hansen.

Bør fortsette

Bydel St Hanshaugen er en av en håndfull "kommuner" som fikk mulighet til å prøve ut "Oppgavedifferensiering" - dvs av bydelen fikk ansvar for tiltak som andre steder normalt ligger under NAV. Erfaringene bydelen har gjort gjennom 3-4 år har vært gode. Denne oppgavedifferensieringen/kvalifiseringstiltak på bydel skal det bli slutt på nå som det lokale NAV-kontoret kommer på plass. Men jeg mener det er grunn til å revurdere dette. Når vi ser hvordan NAV sliter kan det være klokt å la bydelen fortsette kvalifiseringsarbeidet, sier Rune Aale Hansen.

Han mener bydelen bør forberede seg på flere ledige og flere som trenger hjelp til å komme inn i arbeidsmarkedet ved å sikre god nok bemanning på dette tjenesteområdet. Det betyr sannsynligvis at bydelen trenger flere ansatte til denne viktige jobben.

Når vi da vet at NAV faktisk vil nedbemanne er det ikke vanskelig å slå fast at bydelen utvilsomt bør fortsette med det den driver med og som den gjør godt: Nemlig kvalifisere folk inn i arbeidsmarkedet, sier Høyre-politikeren. Han mener bydelspolitikerne allerede nå må begynne å tenke gjennom prioriteringer og eventult omprioritere i det budsjettet de har vedtatt.

Dårligere tider

Vi må forberede oss på høyere ledighet. En annen viktig effekt av finanskrisen og økt ledighet, er reduserte skatteinntekter til kommunen. Jeg liker ikke å ta sorger på forskudd, men mener at vi faktisk bør være forberedt på at vi kan bli møtt av behov for kutt etter revidering av statsbudsjettet til sommeren. Jeg håper vi skal slippe å måtte kutte tilbud, men mener det mest ansvarlige nå er å være forberedt, fortsetter Aale Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere